BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSadece hayali güzel----

Sadece hayali güzel

Sadece hayali güzel
19 Mart 2013 - 01:11 www.finansgundem.com

CHP, yasalaşma ihtimali olmayan sadece hayali güzel bir kanun teklifi hazırladı.

CHP yasalaşma ihtimali olmayan, ancak hayali bile güzel bir kanun teklifi hazırladı. Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, memurlara yılda 4 maaş ikramiye verilmesini istedi. Yasa teklifini TBMM’ye sunan Tanrıkulu, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, kadın memurlara ekstra bir maaş daha ikramiye verilmesini, böylelikle kadın memura yılda 5 maaş ikramiye ödenmesini de önerdi.
Bütçeye büyük yük getirmesi nedeniyle hükümetin onay verme ihtimali yok denecek kadar az olan teklif ile 657 sayılı devlet memurları yasasında değişiklik öngörülüyor. Teklifin gerekçesinde, memur sendikalarının toplu sözleşme yapamadığı hatırlatılarak, işçi sendikalarının ise bu hakkı elde ettiği vurgulanıyor.
Memurların özlük haklarının gerilediğini savunan Tanrıkulu, memur ve işçi arasında oluşan farklılığın giderilmesi için, memura da 4 maaş ikramiye önerdi. 8 Mart Dünya kadınlar gününde de, kadın memura bir maaş ekstra ikramiye verilmesini isteyerek, Anayasada kadınlara ‘’Pozitif ayrıcalık’’ ilkesi bulunduğunu hatırlattı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asya19 Mart 2013 08:58

    CHP'li vekilimiz güzel ve bir o kadar da hak olması gereken bir teklif sunmuş ve tabiki de hükümet işçi düşmanı patron yanlısı CHP öneriyi sunan tabiki de kabul edilmeyecektir.