Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın önde gelen sosyal medya platformu Facebook, bilgi paylaşımı ve erişim sorunları gibi gelişmelerle kabaran sabıka dosyasından kurtulma çabasında. Facebook'un yeni bir adla yeniden markalaşmayı hedeflediği ortaya çıktı.
Verge, kaynaklarına atıfta bulunarak, sosyal medya devi Facebook Inc'in şirketi önümüzdeki hafta yeni bir adla yeniden markalaştırmayı planladığını bildirdi.
Facebook iddia hakkında henüz bir yorum yapmadı.
BİLGİLERİ PAYLAŞTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI
Facebook’un 533 milyon kullanıcısının verileri nisan ayında bir hacker platformunda yayımlanmıştı. Türkiye dahil 160 ülkeden milyonlarca kullanıcının telefon numarası, konum bilgileri gibi pek çok veri sızdırılmıştı.
Dünya genelinde 2,8 milyar kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook'tan 533 milyon kişinin verilerinin çalınması tüm dünyayı şoke etmiş, uzmanlar oluşabilecek tehditlere karşı uyarılarda bulunmuştu.
Sızıntı kapsamında, ABD, İngiltere, Hindistan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu tam 106 ülkeden kullanıcıların konum, telefon numarası, doğum tarihi, e-posta adresi gibi önemli kişisel bilgileri açığa çıkmıştı. Türkiye’den de yaklaşık 20 milyon kullanıcının özel bilgilerini içeren veri tabanı, siber güvenlik anlamında büyük riskler içeriyor.
ZUCKERBERG’İN BİLGİLERİ DE SIZDIRILDI
Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in bilgileri de ifşa olmuştu. İnternette yayınlanan bilgiler arasında Zuckerberg'in doğum tarihi, telefon numarası, yaşadığı yer ve Facebook kullanıcı kimliği gibi veriler yer alıyordu.
ERİŞİM SORUNU HİSSE DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ
Facebook, bağlı kuruluşları Instagram ve WhatsApp ile birlikte 4-5 Ekim tarihinde tam 6 saat süreyle erişim sorunu yaşamış, kullanıcılar isyan etmişti. Facebook hisseleri, erişim sorunu ile yüzde 5 değer kaybetmişti.
Tarihi kesinti: Facebook'tan itiraf gibi açıklama!
1,5 milyar Facebook kullanıcısının verileri satışa çıkarıldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.