Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye döner pazarı standart kaliteyi yakalayan, tek bir merkezde hijyenik şekilde üretim yapan markaların öncülüğünde muazzam bir hızla büyüdü. Ünlü döner markaları franchising sistemiyle yurtiçi ve dışında yeni restoranlar açarak yaygınlaştılar. Yapılan araştırmalara göre, döner fast food kategorisinde pizza ve hamburgeri geçerek ilk sıraya yükseldi. Türkiye'de günde 800 bin kişinin döner satın aldığı tahmin ediliyor. Günlük tüketim miktarı ise bin 500 ton civarında. Sektör temsilcilerine göre, döner pazarının yıllık hacmi 10 milyar TL'yi geçiyor. Markalı döner restoranlarının yanı sıra tüm ülkeye yayılmış yaklaşık 30 bin döner büfesi bulunuyor. Bu dinamik pazara pek çok yatırımcı göz dikmiş durumda.
Yakın zamana kadara neredeyse her restoran kendi dönerini kendi hazırlıyordu. Ancak Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde 2008'de yapılan değişiklikle döner pazarı yeniden şekillenmeye başladı. Almanya'dakilere benzeyen döner üretim tesislerinin sayısı giderek artıyor. Artık Türkiye'de tüketilen dönerlerin yüzde 20'si döner fabrikalarında üretiliyor. Üstelik bu oran her yıl artıyor.
TORUNDAN DEDEYE
Şevket Sabancı'nın torunu Can Köseoğlu, 2014 yılında Döner Stop markasıyla döner pazarına giriş yapmıştı. İstikrarlı bir büyüme trendi yakalayan şirketin şimdi yedisi İstanbul'da, diğerleri Çanakkale, Bolu ve İzmit'te toplam 10 restoranı var. En son restoran ise Zorlu AVM'de açıldı.
Torununun ardından dede Şevket Sabancı'da döner pazarına giriyormuş. Restoran açmayacak, bir döner üretim merkezi kuracakmış. Şu sıralar hazırlıklar hummalı bir şekilde sürdürülüyormuş. Şevket Sabancı'nın bu adımı, sektördeki dengeleri değiştirecek nitelikte olabilirmiş... (Para Dergisi)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.