Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’nin en büyük gruplarından Sabancı Holding’in çatısı altında 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren Bimsa’nın satış için talipleriyle masaya oturduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Sabancı Bimsa’yı elden çıkarmaya hazırlanıyor. Bilgi teknolojisi şirketi Bimsa için önce Turkcell’in de aralarında bulunduğu yerli taliplerle görüşüldüğü, ancak belirlenen fiyat üzerinde uzlaşı sağlanamadığı dile getirilen bilgiler arasında.
FİYAT ANLAŞMAZLIĞI
Habertürk'ün haberine göre, sektöre yakın çevreler, bu süreçte, Türkiye pazarında güçlenmek isteyen Afrikalı bir şirketin de talip olarak devreye girdiğini, bunun üzerine konuşulan fiyatın yükseldiğini ifade ediyor. Neticede, görüşmelerden kısmen çekilen Turkcell’in bu süreçte geçtiğimiz günlerde açıklanan İşnet’i alma kararını da hatırlatmakta fayda var. Sabancı Holding yetkilileriyle Afrikalı şirketin temsilcileri arasında devam eden görüşmelerin ise 1 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor.
DONANIM VE YAZILIM
Bimsa, Sabancı Holding bünyesindeki Carrefoursa, Teknosa gibi son tüketiciye de dokunan şirketlerin teknoloji altyapılarını kurmanın yanı sıra üretim, finans, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi çeşitli alanlarda donanım ve yazılım platformları uygulamaları da geliştirip uyguluyor.
2015'TE CİROYU YÜZDE 45 BÜYÜTMÜŞTÜ
Bimsa, halka açık bir şirket olmadığı için finansal detayları kamuoyuna açık değil. Ancak şirket sitesinde paylaşılan bilgilere göre, şirket 2015 yılında cirosunu yüzde 45 büyüttü. Yine sitede yer alan bilgiye göre, bu büyümenin ardında 2014 yılında gerçekleşen yeniden yapılanma etkili oldu. 2014 yılı mayıs ayında Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Başkanlığı’na bağlanarak son tüketiciye hizmet veren şirketlerin teknoloji iş ortağı olma yolunda adım atmış olan şirket, bu şekilde bünyesinde istihdam sayısında artışı sağlayarak hem organik büyümesini sürdürdü, hem de sektörde hizmet verdiği alan ve şirket sayısını artırarak büyümeye giden yolun önünü açmış oldu.
YÖNETİM KURULU BAŞKANI DİNÇER
Bimsa’nın yönetim kurulu başkanı koltuğunda Haluk Dinçer oturuyor. Şirket, 2014’te Dinçer’in yönettiği Perakende ve Sigorta Grup Başkanlığı’na bağlandığı için kendi bünyesindeki perakende şirketleriyle de bağını güçlendirdi. Hatırlanacağı üzere, Dinçer geçtiğimiz haftalarda görevine Sigorta Grup Başkanı olarak devam etme kararı almıştı, ancak Bimsa’nın yönetim kurulu başkanı olarak halen kendisi gözüküyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.