BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSabah gazetesi 2 bakanı hedef gösterdi ----

Sabah gazetesi 2 bakanı hedef gösterdi

Sabah gazetesi 2 bakanı hedef gösterdi
24 Eylül 2012 - 09:48 www.finansgundem.com

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi 3 ismi son zamlardan sorumlusu olarak lanse etti

İktidara yakınlığıyla bilinen ve muhalefetin ‘yandaş medya’ olarak nitelendirdiği Sabah gazetesi, alışılagelmiş yayın politikasının dışına çıkarak ekonomi yönetimindeki 3 önemli isme ağır eleştiriler yöneltti. Zamlardan sonra yayınlanan haberde, “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın ısrar ettiği aşırı sıkı para politikasıyla büyüme hedefin altında kalıp, bütçe açık verince Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vergi artışına sarıldı” denildi.
Bu arada, doğalgaz zammına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay vermediği belirtiliyor.
“Ekonomi yönetiminin vergi artışlarıyla vatandaşın cebinden aldığı 8.5 milyarın neredeyse yarısından fazlası Merkez Bankası'nın faizleri yüksek tutması nedeniyle artan faiz ödemelerine gidecek” denilen yazıda yüksek faiz politikası eleştirilerken bankaların açıkladığı yüksek kar rakamlarına da dikkat çekiliyor.

Ali Babacan, Erdem Başçı ve Mehmet Şimşek'in politikalarının yanlış olduğu sık sık vurgulanırken yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan zam gereğinin Türkiye'yi yeni bir sarmala daha soktuğu kaydediliyor. Özellikle de akaryakıta yapılan zamların etkisiyle artan maliyetlerin enflasyona yansıyacağı vurgulanırken, bu durumun önümüzdeki günlerde Hazine ihalelerinden tüketici kredilerine kadar birçok alanda beklenen Faiz düşüşüne engel olacağı belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı27 Eylül 2012 15:28

    İktidardaki partinin büyük kongresi öncesi böyle haberler ortaya saçılır. Amaç, yapılabilecek bir kabine revizyonunda birilerinin gitmesi, birilerinin de acaba bize de koltuk verilir mi beklentisidir.