Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya’da operasyonlarını sonlandıran 1100 ABD’li şirketin bir kısmı Türkiye’ye geliyor. ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake konuyla ilgili şunları söyledi: “1100 kadar Amerikan şirketi Rusya’yı terk ediyor. Bazıları da operasyonlarının bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağını söyledi. Bence de Amerikan şirketleri Türk pazarını düşünmeli."
Dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası arasında iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun davetiyle Türkiye’ye geldi. Programda, ABD Ankara Büyükelçisi Jeffrey Flake ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu da yer aldı.
‘TÜRKİYE DİJİTAL ÇERÇEVESİNİ İYİLEŞTİRMELİ'
ABD Ticaret Odası Kıdemli Başkan Yardımcısı Myron Brilliant da Türkiye’nin bazı yatırımları ve ticareti kendine çekebileceğini belirterek şunları kaydetti:
Rusya’dan ayrılan ABD’li Şirket sayısı beklediğimizden daha hızlı artıyor. Türkiye bu doğrultuda bazı yatırımları, ticareti kendine çekebilir. Elbette Putin de bu pazardan ayrılan firmaları tehdit edince bu durum onların oradan ayrılmasını engellemiyor. Türkiye kendisi bu konuda ne yapmak istiyor, kendisi bunu göz önüne alması lazım. Türkiye’nin elbette dijital çerçevesini, altyapısını iyileştirmesi gerekiyor. Yatırım yapma ortamını sağlaması gerekiyor ama işgal ile ortaya çıkan zorluk ile Türkiye’nin buradan yararlanması gereken çeşitli fırsatların da olduğunu düşünüyoruz. Bu meselede uzun süredir devam eden, durumu zorlayıcı kılan bazı şeyler var. Bunları iki ülke liderlerinin oturup konuşması gerektiğini düşünüyorum..
'TÜRKİYE'DE ABD'Lİ YATIRIMCILAR İÇİN CİDDİ FIRSATLAR VAR'
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:
Türk ve ABD iş dünyası, 100 milyar dolarlık ticaret hedefini başarabilecektir. Bu hedefin gerçekçi olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de ABD’li yatırımcılar için ciddi fırsatlar vardır. Bu noktada, ABD’li yatırımcıları Türkiye’yi bir yatırım ve ticaret üssü olarak değerlendirmeye davet ediyorum. Bu konularda siyasilerimizden de bazı beklentilerimiz var. Türkiye ile ABD arasında bir Serbest Ticaret Anlaşması veya benzeri etkisi olacak tercihli ticaret anlaşması imzalanmalı. Türkiye, ‘section 232’ kapsamı dışında tutulmalı. Zira Türk iş dünyası, bu uygulamadan ciddi zarar görmektedir. İkili ticaretimizi olumsuz etkileyen bu konunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasında destek istiyoruz. Türkiye müteahhitlik sektöründe son derece başarılıdır. Türk ve ABD firmaları, üçüncü ülkelerde ortak projelere de imza atmıştır. Bu çerçevede ABD müteahhitlik piyasası Türk firmalarına da açılmalıdır.
HANGİ SEKTÖRLER YATIRIM ÇEKECEK?
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ABD Ticaret Odası arasında Mutabakat zaptı imzalandı. 2022 yılı için ortak çalışma alanları belirlendi. Sağlık, enerji, bilişim teknolojileri, dijital ekonomi, Turizm, altyapı konularında işbirliğine ağırlık verilecek. ABD ve Türk şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir etkinlik planlanırken, üçüncü ülkelerde işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Ticari diyalogların artırılması için iki ülke arasında yatırım konferansı ve kadın girişimcilerin işbirliğini güçlendirecek İş Kadın Konseyi kurulması da gündemde yer alıyor.
ABD'Lİ DEVLER TÜRKİYE'YE GELİRSE NE OLUR?
Yeni ofis ve üretim tesisleri açılır, bu sayede birçok kişiye yeni iş imkânları doğar ve istihdam artar.
Türkiye’nin gerek ABD’ye gerekse farklı ülkelere ihracatı artar, cari açığa olumlu etkisi olur.
İki ülke arasında işbirlikleri artar, Türkiye ve ABD farklı pazarlarda ortak projeler yapabilir.
Dünyaca ünlü ABD’li teknoloji markaları Türkiye pazarına girebilir. Türkiye’nin dijital altyapısı gelişir.
Küçük ve orta ölçekli işletmelere yeni satış ve ihracat kanalları açılır.
İKİ ÜLKENİN TİCARET HACMİ 2021'DE 31,4 MİLYAR
Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu Türkiye’nin küresel yatırımları çeken en önemli destinasyonlardan birisi olduğun vurgulayarak ülkenin, makro ekonomik verileriyle salgın sürecinde pozitif ayrıştığını ifade etti.
İki ülkenin ticaret hacminin geçen yıl 31.4 milyara ulaştığını söyleyen Tuzcu, bu seviye ile ABD’nin, Almanya’dan sonra Türkiye’nin en yüksek ticaret hacmine ulaştığı ikinci ülke konumuna geldiğini kaydetti.
Tuzcu, “Section 232’deki çelik ve alüminyum vergilerinin kaldırılması, ABD yönetiminden önemli beklentimizdir. Bu beklentimizde Amerikan özel sektörünün desteğini alacağımızı öngörüyoruz. Bu noktada daha önce Japonya, Kore, AB, birçok ülke ile ABD arasında kurulan iyi diyaloğun Türkiye ile de kurulabileceğini ifade ettik ve kendilerinin de bu konudaki katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.(Hürriyet)
Günün önemli şirket haberleri 17/03/2022
Avrupalı şirketlerin bazıları neden Rus pazarından çıkamıyor?
Rusya'dan çekilen şirketlerin varlıkları kamulaştırılabilir
Rus hava yolu şirketleri kiralık uçakları Rusya'da tescil edebilecek
Bu haberler yabancıdan çok yerliyi ikna haberi onlar bu haberlerle yatırım yapmaz. Eğitim şart.
rusya da silah sanayi ve petrol sanayi hariç bir şey yoktur sonra bizim nufusun iki katılar.orada doymamış piyasa var iken bizlere neden gelsinler.
Adamların yatırımcıları bizim gibi kerizmi.
Ambargoları aşmak için taktık. Rusyadan Türkiyeye gelen mallar. made in turkiye olarak avruya çıkacak. Rusya yasaklı domates almıyor ne oldu ? domatesler azerbaycan gidiyor oradan made in azerbaycan oluyor rusyaya gidiyor. ne oldu ? :D ya açık açık yazalımda bilsin iş insanları. Her şeyin çözümü var... Bence ukrayna uçak, tank, tohum, fide, vb. bu alanlarda bazı firmaları TC ye gelmesi kurulması çok daha yerınde olurdu. ukraynalıları geçici vise ile aldı avrupa 3 yıllık vb. orada o işini icra edenler kalıcı vize alacak iken düz işçiler malesef ukraynaya geri dönecek. bize yine çiftçisi osu buzu kalacak gibi. :D devletimiz bakar artık.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.