BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'yı korkutan gelişme----

Rusya'yı korkutan gelişme

Rusya'yı korkutan gelişme
10 Ocak 2018 - 10:04 www.finansgundem.com

Rusya'da tehlike çanları: "21-39 yaş grubundaki kadınların sayısı azalıyor"

Rusya’da nüfus azalması sorunuyla ilgili kaygılar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Maksim Topilin, ülkede geçen sene dünyaya geçen çocukların sayısının 2016’ya göre yüzde 11 azaldığı bilgisini verdi.

Rossiyskaya Gazeta ile söyleşisinde konuya değinen Bakan, “Doğumlarda aniden ciddi artış yaşanacağını söylemek güç. Ama eğer 2018’de geçen seneki kadar doğum olursa, bu büyük bir başarı anlamına gelir” dedi.

Doğuganlık dönemi olan 21-39 yaş grubundaki kadınların sayısının giderek azaldığına dikkati çeken Topilin, “2032 yılına gelindiğinde doğurganlık yaşındaki kadınların sayısı bugüne göre yüzde 28 azalacak” diye konuştu.

Doğal nüfus artışı için yüksek doğum oranı kadar ölüm oranının düşüklüğünün de önemli olduğunu belirten Bakan, "Eğer 5-6 yıl içinde ölümlerin sayısı yılda 1,5 milyon kişiye gerilemezse (bugün 1,8 milyon), doğal nüfus oranını artırmamız mümkün olmaz” ifadelerinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)