Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Merkez Bankası, ülkenin uluslararası rezervlerinin 9 Haziran itibariyle önceki haftaya kıyasla 700 milyon dolar artışla 585,7 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.
Düzenleyici tarafından yapılan açıklamada, 9 Haziran 2023 itibarıyla uluslararası rezervlerin hacminin pozitif yeniden değerleme ve mali bütçe kuralları kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle bir önceki haftaya göre 700 milyon dolar veya yüzde 0,1 artışla 585 milyar dolardan 585,7 milyar dolara yükseldiği ifade edildi.
Merkez Bankası, ülkenin uluslararası rezervlerinin likit kısmının döviz fonları, özel çekme hakları, IMF’deki rezerv pozisyonu ve altından oluştuğunu aktardı.
2022 yılının tamamında Rusya’nın uluslararası rezervleri 48,6 milyar dolar azalırken, rezervler 2019’daki 85,9 milyar dolarlık artışın ardından 2020’de yaklaşık 41,4 milyar dolar artış göstermişti.
18 Şubat 2022’de Rusya’nın rezervleri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 643,2 milyar dolara ulaşmıştı.
AB, Rusya Merkez Bankası’nın 200 milyar eurodan fazla varlığını dondurdu
Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülkenin, savaş nedeniyle bugüne kadar Rusya Merkez Bankası’nın 200 milyar euronun üzerinde varlığını dondurduğu bildirildi.
AB Komisyonu Sözcüsü Christian Wigand, Brüksel’de düzenlenen günlük basın toplantısında AB’nin savaş nedeniyle şimdiye kadar dondurduğu Rusya Merkez Bankası varlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
AB’nin yürürlükteki 10’uncu yaptırım paketi kapsamında, üye ülkelerdeki kurumların Rusya Merkez Bankası’nın bloke edilen varlıkları ve rezervlerini 12 Mayıs’a kadar AB Komisyona rapor etmeleri zorunluluğu getirildiğini anımsayan Wigand, “AB üyesi ülkeler, Komisyona Rusya Merkez Bankası’nın 200 milyar euroyu aşan varlığını dondurduklarını rapor etti.” ifadesini kullandı.
Wigand, Ukrayna’ya verdiği zararın bedelini Rusya’ya ödetmekte kararlı olduklarına işaret ederek, bu konuda çalışmaların yoğun biçimde sürdüğünü anlattı.
Rusya’nın dondurulan varlıklarının Ukrayna’da kullanımına yönelik seçeneklerden birinin Rusya Merkez Bankası kaynakları olduğunu ifade eden Wigand, bu varlıkların faizinin Ukrayna için kullanılmasının söz konusu olabileceğini belirtti. (Gazetemru)
Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı
TCMB net rezervleri 2.5 milyar dolar arttı
Çin'in altın rezervleri 7 aydır artıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.