Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Sanayici ve Girişimciler Birliği (RSPP) Başkanı Aleksandr Şohin (fotoğrafta Putin'in yanında), iki ülkenin altyapı yatırımları önündeki karşılıklı kısıtlamaları kaldırması gerektiğini belirtti.
Rus-Türk İş Forumu'nda konuşan Şohin, Rusya'daki altyapı projelerine Türk yatırımcıları çekme fikrinin çok doğru olduğunu kaydederek, "Bizim görevimiz, bu altyapı projelerini iyi tanıtmak, çünkü Rus-Türk ilişkilerini etkileyen altyapı kısıtlamalarının kaldırılmasıyla ilgililer. Bu özellikle Azak-Karadeniz havzasındaki liman tesisleri ve demir yolları ve genel olarak Kuzey-Güney koridoruyla ilgili" dedi.
Söz konusunun ayrıca dijital ve telekomünikasyon altyapısı da olduğunu dile getiren RSPP Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türk şirketleri sadece müteahhitler olarak değil yatırımcılar olarak da katılmalı. Bu projeleri hayata geçirmek için yabancı yatırımları çekmek bizim için çok önemli. Üstelik yabancı yatırımcılar, onları ilgilendiren biçimlerde projelere katılabilmesi gerektiğini düşünüyoruz".
Şohin, yatırımcılara ilgi çeken projeler, iyi geri dönüşüm ve yatırımların korunmasını teklif etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "İçinde bulunduğumuz Kasım ayı içerisinde Rusya ile bulunduğumuz meyve ihracatı yüzde 20'lik bir artışı yakalayarak 134,6 milyon dolar yerel para ticareti gerçekleştirdik" dedi.
Moskova'da "Rusya ve Türkiye'nin iş ilişkilerinin yeni çağı" konulu Rus-Türk İş Forumu'nda konuşan Gülle, iki ülke liderinin karşılıklı ticari ilişkilerde yerel parayla yapılan işlemlerin payının artırılması talimatını verdiğini hatırlatarak bu yaklaşımın çok doğru olduğunu gördüklerini söyledi. 2017'de Rusya'ya yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 9'un yerel parayla gerçekleştirildiğini bildiren Gülle, bu oranı artırmak istediklerini kaydetti.
Karşılıklı ticarette takas sistemini uygulamayı teklif eden Gülle, Rusya'dan hammadde, enerji kaynaklarını aldıklarını hatırlatarak, "Bu noktada barter sistemini kullanmayı teklif ediyoruz. Bu da ticareti geliştirmek için yeni yollar açacak" dedi.
Ticaret için her türlü araç ve mekanizmalar bulmaya hazır olduklarını kaydeden Gülle, bu yönde yeni proje ve tekliflere açık olduklarını vurguladı.(Sputnik)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.