Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Federal Gümrük Servisi’nden (FTS) yapılan açıklamaya göre, Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi ocak-haziran döneminde yüzde 37 artarak 13.349 milyar dolara ulaştı. İlk altı ayda Türkiye’nin Rusya ile dış ticaret hacmi 13,3 milyar dolara çıkarken, ABD’ninki 11,8 milyar dolar oldu. En büyük dış partnerler sıralamasında Türkiye 5’inci sırada yer aldı, ABD ise 7’inci sıraya geriledi.
Türkiye yıllardır Rusya'nın ihracatında her zaman ilk 10'da, çoğu kez ilk 5'te yer alıyor. Ancak Rusya'nın ithalatında Türkiye ilk 10'a giremiyor. Diğer yandan Türkiye'nin Rusya’nın genel dış ticaretindeki payı artmaya başladı. Bu payın geçen yılki yüzde 3.6'lık orandan yüzde 4.1'e yükseldiği bildirildi.
Türkiye’nin bu tablodaki yükselişini Kommersant gazetesi, “Türkiye Rusya’nın beş büyük ticaret partneri arasına girdi” başlığı ile duyurdu. 10 büyük ticaret partneri içinde hacmin en dinamik yükseldiği üç ülke Polonya, Türkiye ve Çin olarak gösterildi.
İlk sırada 50 milyar dolar hacimle Çin (2017 ilk yarısında 38,4 milyar dolar), ikinci sırada 29,2 milyar dolarla Almanya (2017- 23,3 milyar dolar), üçüncü sırada 22,8 milyar dolarla Hollanda (2017- 20,6 milyar dolar), dördüncü sırada 16,5 milyar dolarla Belarus (2017- 14,1 milyar dolar) var. Türkiye, 9,7 milyar dolardan 13,3 milyar dolara çıkan hacimle Rusya’nın 5’inci büyük partneri.
Türkiye geçen yılın aynı döneminde gerisinde olduğu İtalya ve ABD’yi geçti. İtalya 6’ıncı, ABD 7’inci sırada. Daha sonra Güney Kore, Polonya ve Japonya sıralanıyor.
Türkiye 2010'lu yılların başında da rakamsal olarak ABD ve İtalya ile Rusya'da hep yarışmış, genelde önde yer almıştı. Ancak uçak krizi ile başlayan dönemde Türkiye Rusya'nın en önemlşi dış ticaret oartnerleri listesinden birkaç yıllığımna düşmüştü. (Türkrus)
Rusya’nın ilk 6 aydaki dış ticaret hacmi 331 milyar dolar oldu. Geçen yıla göre artış yüzde 22’ye ulaştı. Diğer yandan, Kırım’ın ilhakıyla başlayan 2014 krizinin öncesinde, o yılın ilk 6 ayında ticaret hacminin 396 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Ancak bazı uzmanlar o dönem petrol fiyatı ortalamasının 100 doların üzerinde olduğuna dikkati çekiyor.
Amerika Rusya'ya ambargo uygulamıyormuydu?
Çok fazla ihracat yapıyormuşuz yaaaa helal bize....
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.