Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
RBK gazetesi, federal gümrük servisi verilerine atıfla, Rusya’nın bu senenin ilk 10 ayındaki aşı ihracatının 1.2 milyar dolar olduğunu yazdı.
İhraç edilen söz konusu aşılar içinde, korona virüs aşısı Sputnik V’nin de yer aldığı kaydedildi. Ayrıca bu verilerin, sadece insanlar için üretilmiş olan aşıları kapsadığı belirtiliyor.
Rusya’nın sadece Ekim ayında 356 milyon dolar aşı ihracatı gerçekleştirdiğini, bunun da eylül ayında yapılan ihracatın iki katı olduğunu yazan RBK, dışarıya satılan aşıların sayısının hâlâ artmakta olduğunu aktardı.
RBK ayrıca, kaydedilen bu aşı ihracatı miktarının, Rusya’da 1990’lardan beri görülmemiş yükseklikte olduğunu yazdı.
Bunun yanında, Rusya’nın ihraç ettiği aşı miktarı içinde korona virüs aşısı Sputnik V’nin payının ne kadar olduğu bilinmiyor. Ancak aşı ihracatının bu derece artmasının zamanlaması dikkate alınacak olursa, bu dönem, Sputnik V aşısının büyük miktarlarda üretildiği ve dış satımının yapıldığı bir döneme denk geliyor.
SPUTNK V AŞISI
Sputnik V, dünyada yerel bir sağlık otoritesi tarafından kullanım izni verilmiş ilk korona virüs aşısı. Söz konusu aşı, Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan Ağustos 2020’de kullanım izni almasının ardından toplam 71 ülkede onaylandı.
Sputnik V, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Gamaleya Enstitüsü tarafından viral vektör ismi verilen bir yöntemle geliştirildi. Söz konusu yöntemde, koronavirüs parçacıklarını vücudun diğer bölgelerine taşıması için zayıflatılmış bir virüs kullanılıyor.
Vücut bu yöntemle koronavirüsün genetik kodunun bir bölümüne maruz bırakılıyor. Bu da bağışıklık sisteminin, gerçekten karşılaştığında, koronavirüs ile savaşabilmesini sağlıyor.
Etki oranı yüzde 97.6 olarak ölçülen Sputnik V aşısının koronavirüse karşı sağladığı kanıtlanmış yüksek koruma, İngiliz The Lancet dahil pek çok bilimsel yayında belgelenmiş durumda.
Gintsburg: Sputnik V’nin Omikron nedeniyle değiştirilmesi için bir sebep yok
Avrupa Birliği aşı ihracatını kolaylaştırıyor
Hindistan ekimde aşı ihracatına devam edecek
BİZİM AŞILAR BEDAVA OLACAĞI İÇİN MASKELER GİBİ HALKIMIZDAN ÖNCE DÜNYAYA BEDAVA DAGITIRIZ KENDİ HALKIMIZA ECZANEDEN PARASIYLA DAHİ VURDURTMAYIZ
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.