<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi----

Rusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi

Rusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi
23 Aralık 2022 - 15:59 www.finansingundemi.com

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Sazanov, "Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının revizyonu kapsamında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya ile görüşmelere hazırlanıyoruz." dedi.

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Sazanov Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) tarafından düzenlenen konferansta katıldı.

Konferansta söz alan Sazanov, Umman ile karşılıklı vergi anlaşmalarının hazır olduğunu söylerken, “Türkiye gibi ekonomik bağların güçlendirildiği ülkelerle vergi alanında işbirliğini geliştirmeyi teklif ediyoruz. Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının revizyonu kapsamında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya ile görüşmelere hazırlanıyoruz. Umman ile yeni bir anlaşma imzalamak için tüm hazırlık çalışmalarını çoktan tamamladık” diye konuştu.

Gazetemru'nun haberine göre, bu ülkelerle vergi anlaşmalarının gözden geçirilerek yeni anlaşmaların yapılmasındaki amacın Rusya’da diğer ülkelerle rekabet edebilecek rahat vergi koşulları yaratılabilmesi ve Rusya ekonomisine doğrudan yatırım çekmek olduğunun altını çizen Maliye Bakan Yardımcısı, ülkenin özellikle mevcut koşullarda holdinglerin agresif vergi mevzuatları altında çalışmasını göze alamayacağını ifade etti.

Konferansta ayrıca yılın sonuçlarını özetleyen Sazanov, 2022’de vergi ve gümrük politikasının çoğunlukla uyumlu olarak yürütüldüğünü, değişen ekonomik duruma yanıt olarak hızlı ve esnek müdahale önlemlerine odaklanıldığını kaydederken, “Gümrük politikasının bir parçası olarak bazı mal grupları üzerindeki ithalat vergileri düşürüldü ve çeşitli gümrük prosedürleri basitleştirildi. Bütçe harcamalarını finanse etmek için yeni gelir kaynakları belirlemeyi amaçladık. Enerji ve madencilik endüstrilerinin vergi potansiyelinin kullanılması sayesinde temel vergileri değiştirmeden bırakmayı başardık. KDV, kişisel gelir vergisi ve özel tüketim vergileri esas olarak yalnızca enflasyon düzeyinde endekslendi” dedi.

Tüm zorluklara rağmen yıldan yıla takip edilen vergi mevzuatında basitlik ve dijitalleşme ilkesinden ödün vermediklerinin altını çizen Maliye Bakan Yardımcısı, 2023’ten itibaren daha önce pilot proje olarak başlatılan Tek Vergi Hesabı’nın tam ölçekli uygulamasının hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Rusya-Türkiye ticaret hacmi 10 ayda yüzde 52 arttı

 

Rusya-Türkiye ticaret hacminde büyük artış

 

Rusya-Türkiye ticaretine suikast

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)