Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası ağır yaptırımlara maruz kalan ve büyük başarısızlık yaşayan Rusya’nın seferberlik ilanı sonrası hem vatandaşları hem de para çıkışında rekor artış yaşanıyor. Rusya Federal Gümrük Dairesi (FTS), 20-30 Eylül tarihleri arasında tespit edilen yasadışı nakit para çıkarma eylemlerinde yüzde 93’lük keskin artış meydana geldiğini bildirdi.
Rusya’dan yurt dışına yasadışı nakit para ihracatına ilişkin 500’den fazla eylemin kaydedildiği vurgulanan FTS raporunda, bu rakamın 2021 yılının aynı döneme göre yüzde 93 daha fazla olduğu vurgulandı.
Gümrük Dairesi yetkilileri, 20- 30 Eylül döneminde yasa dışı nakit para kaçakçılığının çoğunun Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan ve Tacikistan’a gitmeye çalışan yolcular tarafından yapıldığına dikkat çekerken, gümrük sınırlarında ülkeye giriş veya çıkışlarda yolcuların para miktarını beyan etmemesi veya yanlış bilgi vermesi vakalarının yanı sıra, 10 bin doların üzerindeki nakit döviz çıkarım ihlallerinin 557 vakanın 213’ünü oluşturduğunu söyledi.
TOPLAM MİKTAR 160 MİLYON RUBLEYİ AŞTI
FTS’ye göre yasadışı yollardan taşınmaya çalışılan toplam para miktarı, raporlama döneminde 160,6 milyon ruble olarak gerçekleşirken, Gümrük basın servisi tarafından yapılan açıklamada, tespit edilen ihlaller sonrası 549 idari dava ve 11 ceza davası başlatıldığı bildirildi.
Gümrüklerde rublenin yasadışı döviz ihracatı vakalarının yüzde 50’sinden fazlasını oluşturduğu, bu para birimini Euro ve ABD dolarının izlediği gözlemlenirken, çoğu zaman Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan ve Tacikistan’a yasadışı yollardan para çıkarılmaya çalışıldığı da kaydedildi.
Federal Gümrük Servisi, havalimanları ve karayolu gümrük kapılarında tespit edilen yasadışı para çıkarım ihlallerindeki artışın Rusya’dan yurtdışına para transferiyle ilgili kısıtlamalar ve Rus ödeme sistemi MIR’in yurtdışında çalışmasının engellenmesi nedeniyle gerçekleştiğine inanıyor.
Rusya Ulusal Refah Fonu'nda azalma
Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı
AB, Rusya'ya 8. yaptırım paketini onayladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.