Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ukrayna’yı işgal etmek için savaş başlatan Rusya ekonomisi tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Finans sistemi çökmek üzere, gıda sıkıntısı başladı. Faizler yüzde 20’ye yükseldi. Hızla artan fiyatlar enflasyonu körüklüyor. Batılı ülkeler kapıları kapattı, Rusya sadece yüksek enerji fiyatlarına tutunuyor. Ülkeyi terk eden çok uluslu şirketler de işsizliğin artmasına ve çöküşün hızlanmasına neden oluyor.
Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Milletvekili Evgeny Fedorov, 1 Mayıs’a kadar Rusya pazarına geri dönmeyen yabancı şirketlerin çalışmalarını 10 yıl boyunca yasaklamayı önerdi.
1 MAYISA KADAR SÜRE
Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov’a gönderilen bir mektupta yer alan açıklamada, halihazırda Rusya’daki tüm faaliyetlerini durduran yabancı şirketlere 1 Mayıs 2022 tarihine kadar süre verilmesi istenirken, daha sonraki tarihte çalışmaya başlamayan firmaların en az 10 yıl Rusya pazarına girememesi öneriliyor.
Fedorov, hizmet sunumunu askıya alan yabancı şirketlerin on binlerce vatandaşı bir belirsizlik durumuna soktuğunu vurgularken, mektubunda “Bu şirketlerin geri dönüş şartlarının belirlenmesini değerlendirmenizi rica ediyorum. 1 Mayıs 2022 tarihine kadar faaliyetlerine derhal geri dönmelerine izin verilmesi, aksi takdirde 10 yıl süreyle ticari faaliyet yasağı getirilmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.
KAMULAŞTIRMA VE KAYYUM ATANMASI
Bu arada, “Rusya’dan ayrılan şirketlere geçici kayyum atanması” tartışmaları halen sürüyor.
10 Mart’ta, Kamu Tüketici Girişimi Örgütü, Rusya’da kamulaştırma prosedüründen geçebilecek yabancı şirketlerin bir listesinin oluşturulduğunu duyurmuş, bunlar arasında McDonald’s, Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, Porsche, Toyota, H&M ve diğerleri dahil olmak üzere 59 şirket bulunduğunu açıklamıştı.
Putin’in para konusunda güvendiği tek isim
Japonya, Rusya'ya yaptırımlarını artırdı
S&P, Rusya'nın kredi notunu düşürdü
Avustralya, Putin ile bağlantılı 2 oligarkı yaptırım listesine aldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.