Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Maliye Bakanlığı’nın verilerine atıfta bulunan Vedomosti gazetesi, gelir seviyesi yüksek Ruslardan geçtiğimiz yıl alınan yüksek oranlı vergilerin bütçeye katkısının 1,013 trilyon ruble olduğunu bildirdi.
2022 göstergelerinin bir önceki yıla göre artış gösterdiğine değinen uzmanlar, 2021 yılında bütçeye 636 milyar ruble aktarıldığını hatırlatırken, 2020’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle birlikte yıllık geliri 5 milyon rublenin üstünde olan gelir seviyesi yüksek Rus vatandaşlarından yüzde 15’lilk kişisel gelir vergisi alınmaya başlanmıştı.
Yeni vergi uygulamasına göre yıllık geliri 5 milyon rublenin altındaki vatandaşlarda ise yüzde 13’lük kişisel gelir vergisi alınıyor.
Zenginler için yüzde 15’lik vergi uygulamasının geçtiğimiz yıl konsolide bütçeye 1,013 trilyon ruble, federal bütçeye ise 132 milyar ruble sağladığına vurgu yapan Maliye Bakanlığı’na göre bu rakam, aşamalı ölçekte planlanan gelir seviyesinin yüzde 70 üzerinde gerçekleşti.
Yeni vergi hesaplamasının daha adil ve etkin olduğunun altını çizen Maliye Bakanlığı, gelirdeki artışın yaklaşık yüzde 60’ının, yüksek ödemeler zemininde şirketlerin hissedarlarına sunduğu temettülerden alınan kişisel gelir vergisindeki artışla ilişkili olduğuna inanıyor.
Duma, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istiyor
Devlet Duması Başkan Yardımcısı Boris Chernyshov, geliri ayda 25 milyon rubleden fazla olan vatandaşlar için yüzde 20’lik kişisel gelir vergisi getirmeyi önerdi.
Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Chernyshov, sosyal adaleti korumak için zenginlerden daha yüksek vergi alınmasının zamanının geldiğini vurgularken, “Yılda 25 milyon rubleden, yani ayda 2 milyon rubleden fazla kazananların yüzde 20 vergi ödemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Devlet Duması Başkan Yardımcısı, bütçeye sağlanacak ek gelirlerin belirli amaçlar için tahsis edilmesi gerektiğine de değinirken, zenginler için uygulanacak yeni vergi oranının yüzde 2’sinin ağır hasta çocuklara, yüzde 3’ünün ise belediyelerin çevre düzenlenmesi ve kalkınma programlarının finansmanına yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Rus turizmcilerden ruble ayarı
Rusya’nın dış borcunda düşüş sürüyor
Rusya'da turistlere banka kartı
Rusların ipotek borcu rekor kırdı
Rus KOBİ'lerin ihracatında Türkiye ilk sıralarda
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.