BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da petrol tesislerine İHA ile saldırı----

Rusya'da petrol tesislerine İHA ile saldırı

Rusya'da petrol tesislerine İHA ile saldırı
10 Mayıs 2024 - 14:03 www.finansgundem.com

Rusya ile Ukrayna sınırından yaklaşık 1400 kilometre uzaklıkta bulunan Rusya Federasyonu’na bağlı Başkırdıstan’daki Gazprom Neftekhim Salavat tesisine İHA saldırısı yapıldı.

Ukrayna sınırına yakın Anapa petrol deposuna gece düzenlenen saldırının ardından, Başkırtistan'daki büyük bir petrol rafinerisi olan Gazprom Neftekhim Salavat'a bir drone saldırısı gerçekleşti.

Bölge başkanı Radiy Habirov, tesislerden birinde duman çıktığını belirtti ancak şirketin normal işleyişine devam ettiğini söyledi.

Saldırı, yerel saatle 13:00 (Moskova saatiyle 11:00) civarında gerçekleşti ve Acil Durumlar Bakanlığı, pompa istasyonu binasının hasar gördüğünü ancak yangın çıkmadığını ve can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Gazprom Neftekhim Salavat, Rusya'nın en büyük petrokimya komplekslerinden biridir ve petrol rafinerisi, petrokimya ve mineral gübre üretiminde önde gelen bir konumdadır.

Komplekste bir petrol rafinerisi, gaz kimya tesisleri ve Monomer tesisi bulunmaktadır ve 150'den fazla ürün türünü üretmektedir.

Ukrayna'dan bu rafineri düz bir çizgiyle hesaplandığında yaklaşık 1,4 bin km mesafe bulunmaktadır.

Başkırtistan'ın başkanı Habirov, bir ay önce Bashneft işletmelerinde drone saldırılarına karşı koruma sağlamak için mekanik çitler inşa edilmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak, tüm petrol rafinerilerini kastederek, bu tür önlemlerin yetersiz olabileceğini vurgulamıştı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de Podolsk'ta hava savunma sistemlerinin bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. Moskova en son 18 Ocakta ihalara hedef olmuştu.

Öte yandan Bryansk Valisi Aleksandr Bogomaz da bölgenin üzerinde üç insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

Son dönemde Ukrayna’nın Rusya'da petrol tesislerine yönelik artan drone saldırıları dikkat çekmektedir.

Son saldırı, bir gece önce Krasnodar Bölgesi'nde bulunan Yurovka köyündeki bir petrol deposuna ve Lugansk'taki bir petrol deposuna yapıldı. Yaklaşık altı drone bastırılabildi, bazıları petrol üretim sahasına düşerek yangına ve tankların hasar görmesine neden oldu. Sabaha doğru yangın kontrol altına alınarak lokalize edildi.

7 Mayıs akşamı Lugansk'taki bir petrol deposuna saldırı düzenlendi, 5 kişi yaralandı. İlk verilere göre saldırı ATACMS füzeleriyle gerçekleştirildi. Çarpma sonucu elektrik hatları hasar gördü ve petrol deposunun bulunduğu bölgedeki evlerin enerjisi kısmen kesildi. Yüksek basınçlı gaz boru hattı yandı. (Haberrus)

NATO'dan açıklama: Rusya'nın ittifaka saldırma niyeti yok

 

Rusya'nın uluslararası rezervleri 7.6 milyar dolar arttı

 

Rusya ile Çin arasındaki ticaret 240 milyar dolara ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)