Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Bankalar Birliği Ödeme Sistemleri Komitesi Eş Başkanı Aleksey Maslov, “Ödeme İşletmesi ve Para Dolaşımı” PLAS Forumu’na katılarak değerlendirmelerde bulundu.
Maslov, Rusya’da hala 200’den fazla bankanın SWIFT sistemine bağlı olduğunu belirtti.
Bununla birlikte, uluslararası ödeme sisteminin şu anda parçalanmış olduğunu vurgulayan Maslov, barter işlemlerinin yaygınlaşmaya başladığını ve netleştirme (netting) yöntemlerinin kullanıldığını söyledi. Netleştirme, oyuncuların karşılıklı akışları dengelemeye çalıştığı bir yöntem olarak öne çıkıyor.
"Daha karmaşık bir dünyaya doğru ilerliyoruz"
Gazetemru'da yer alan habere göre Maslov, “Uluslararası ödeme sistemleri parçalanmış durumda, farklı parçaları var ve farklı oyuncular, farklı durumlarda farklı seçenekleri tercih ediyor. Bazen aynı oyuncu bir işlemde bir seçeneği kullanırken, diğer işlemler için başka bir seçenek kullanabiliyor. Daha karmaşık bir dünyaya doğru ilerliyoruz; bu dünyada birden fazla araç ve yaklaşım olacak, bu nedenle bu dünyada iyi bir şekilde yön bulmak gerekecek.” ifadelerini kullandı.
Birkaç yıl öncesine kadar SWIFT, dünya çapında ödeme işlemlerinin çoğunu işleyen ana sistemdi. Ancak 2014 yılında Batı ülkeleri Rusya’yı SWIFT’ten çıkarma tehdidinde bulunduğunda, büyük ülkeler alternatif sistemler geliştirmeye başladı. Rusya’da Finansal Mesajlaşma Sistemi (SPFS) oluşturuldu, Çin ise Sınır Ötesi Bankalar Arası Ödeme Sistemi’ni (CIPS) devreye aldı. Hindistan da kendi ödeme sistemi ile hizmet veriyor.
Rusya'da bankacılık krizi tehlikesi
Rusya'da bankalar kredi musluklarını kapatıyor
Rusya'da bankaların sorunlu borçları giderek artıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.