BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da hangi sektörlerde yatırımların önü açık----

Rusya'da hangi sektörlerde yatırımların önü açık

Rusya'da hangi sektörlerde yatırımların önü açık
05 Nisan 2018 - 09:09 www.finansgundem.com

Kredi Reytingi Analiz Ajansı, Rusya'da hemen hemen tüm sektörlerde yatırımlar için olumlu yapısal faktörler olduğunu belirtti

"Rusya ekonomisinin içinde bulunduğu konjonktür, önümüzdeki yıllarda yatırımlara bağlı bir atılım yaşanmasının önüne geçiyor." Kredi Reytingi Analiz Ajansı (AKRA) raporunda bu görüş yer verildi.

RBK'nın haberine göre, Rusya ekonomisinde hemen hemen tüm sektörlerde yatırımlar için olumlu yapısal faktörler olduğu belirtilen raporda, ancak verimliliğin ve üretim artışının yeterli düzeyde olmamasının ciddi ekonomik büyüme sağlanmasını engellediği savunuldu.

Yatırımların önünü açacak faktörlerin yapısal ve konjonktürel olarak ikiye ayrıldığı raporda, IT, sigortacılık gibi rakabetin fazla olduğu sektörlerde yapısal faktörlerin şirketlerin gelişimini sağladığı, sağlık ve eğitim gibi kamusal hizmetlerin sağlandığı alanlarda da bütçe giderlerinin kısılmasının özel sektör yatırımlarını teşvik ettiği  belirtildi.

Doğalgaz, petrol, kimyasal ürünler, ulaştırma altyapısı gibi sektörlerin ihracat gelirleri nedeniyle yatırımları artırabileceği belirtilen raporda, tarım, tekstil, elektronik ürünler ve farmakoloji gibi, yaptırmlar sonrası yerel üretim hamlesine ağırlık verilen sektörlerde de yatırımların ilerleyen dönemde artabileceği öngörüldü.

Raporun hazırlayıcıları, perakende ticaret, lojistik ve finans sektörlerinde ise maliyetlerin azalmasının yatırımların önünü açabileceği tahmin etti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)