Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya'da dolandırıcıların şirketin banka hesaplarını boşaltmak için kullandığı yeni bir yöntem keşfedildi. Şirketleri 48 saat gibi kısa bir sürelik operasyonla ele geçiren dolandırıcılara karşı şirket sahipleri ve yöneticileri uyarıldı.
Buna göre, dolandırıcılar önce sahte belgelerle şirket yetkililerinin "elektronik imzasını" temin ediyor. Sonra bu imzayı kullanarak vergi dairesine "genel müdür değişikliği" başvurusunda bulunuyorlar. Değişiklik gerçekleşince de, 48 saat süren bu operasyonun ardından bankanın yolunu tutup hesapları boşaltıyorlar.
Konuyu haberleştiren Business FM portalı dolandırılan şirket sahibi Pavel Kudryavtsev'in tecrübesini okurlarıyla paylaştı. Olay Kudryavtsev'in tüzel kişilik bilgilerinin kayıtlı olduğ YERGÜL sisteminde şirketinin genel müdürü olarak hiç tanımadığı bir şahsın adını görmesiyle ortaya çıkmış.
Anlaşılan Pavel Kudryavtsev bu yolla dolandırılan ilk iş insanı değil. Danışmanlık firması sahibi Dmitri Filippov'un da başına benzer bir olay gelmiş. Ancak Filippov'un dolandırılma girişiminde dolandırıcılar ilk vakadan farklı olarak sim kart değiştirme yöntemine de başvurulmuş. Zira banka hesaplarına ulaşmada elektronik imza işe yaramadığında sim kart bilgileri anahtar niteliğinde.
Uzmanlar bu gibi durumlardan kaçınmak için firmaların bankalarıyla yakın temas içinde olmalarını öneriyor.
Hukukçu Vyaçeslav Feoktistov dolandırılan firma sahiplerine kendi bankalarının yanı sıra çalınan paranın havale edildiği Banka ile de görüşmelerini öneriyor. Örneğin bu bankaya çalınan paranın terörizm finansmanında kullanılacağına dair şüpheler olduğunun bildirilmesi durumunda banka yasa gereği söz konusu hesabı dondurmak ve bloke etmek zorunda. Bir sonraki adım ise olayı mahkemeye taşımak. (turkrus.com)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.