Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu önlem, rubleyi desteklemek için 2023 yılında uygulamaya konulmuştu. Şu anda Rusya Merkez Bankası, ihracatçılar için bu zorunluluğun uzatılmasının gereksiz olduğunu düşünüyor.
Bu durumda, rubleyi desteklemeye yönelik kritik bir önlemin uzatılmaması halinde Rusya'nın bir devalüasyon dalgasına maruz kalacağına dair tahminler ortaya çıkmaya başladı.
Ekonomistlerden tahmin geldi: 'dolar' için yükseliş trendi
Moskova Borsası'nda uzun bir aradan sonra dolar 94 rubleyi geçerken euro da 100 rublenin üzerine yükseldi.
Moskovskiy Komsomolets gazetesinin görüşüne başvurduğu ekonomistler doların küresel piyasalarda yükseliş trendine girdiğine dikkat çekiyor.
Dövizin yüzde 80'i rubleye çevrilmek zorunda
Ruble döviz kurunu istikrara kavuşturmak amacıyla Ekim 2023'te uygulamaya giren kararla, bireysel girişimciler ve tüzel kişiler, uluslararası işlemler yoluyla elde ettikleri dövizin en az yüzde 80'ini, Rus bankalarındaki hesaplarına yatırarak rubleye çevirmek zorunda.
Novıye İzvestiya'daki haber analizde, "Rublenin 90'larda olduğu gibi büyük bir devalüasyona uğrayarak değer kaybetmesi için Rusya'da enflasyonun en azından Arjantin'i (yılda yüzde 250) ya da Türkiye'yi (yüzde 68) yakalaması gerekiyor. Gerçekte, Rusya'da yıllık enflasyon bugün yüzde 7,7 seviyesinde kalıyor, yani kriz yılı olan 2022'den bile önemli ölçüde düşük. O tarihte de yüzde 12'ye ulaşmıştı. Uzmanlar, hem bu yılın hem de geçen yılın, Rusya'da 90'ların ortasında devletin temerrüde düştüğü dönemde yaşananlarla karşılaştırılamayacağını söylüyor" denildi.
Hükümet ve Merkez Bankası farklı görüşlerde
Gazete döviz satma mecburiyetinin kur üzerindeki etkisi konusunda hükümetle Merkez Bankası yönetiminin farklı görüşte olduğunu yazdı.
Habere göre hükümet uygulamayı etkin bulurken, Merkez Bankası kurun ticari denge ve sıkı para politikası sayesinde kontrol altında tutulabildiği görüşünü savunuyor. (Turkrus)
Fed yetkilisi: Faiz indirimi için aceleye gerek yok
Çin MB: Yuanda tek taraflı hareketlerin önlenmesi gerekli
Bowman: Enflasyon konusundaki ilerleme yavaşladı, belki de durdu
Wall Street, Fed'in faiz indirimlerine Mart 2025'e kadar başlaması riski görüyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.