Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya’da 2014'ten beri ekonomik gittikçe ağırlaşan ekonomik sorunlar, halkın dayanma gücünü zorlamaya başladı... Moskova'daki en saygın eğitim kurumlarından olan Yüksek Ekonomi Okulu’nun (VŞE) anketine göre, ülkede halkın yüzde 38’i bugün gıda ve giyim kuşama bile gelirinin artık yetmediğini itiraf ediyor.
Ankete katılan Rusya vatandaşlarnın yüzde 23’ü maddi durumunun "kötü" ya da "çok kötü" olduğunu söyledi. Bu oran geçen mayıs ayına göre yüzde 3 daha fazla.
Maddi durumunun "iyi" olduğunu belirtenlerin oranı ise aynı dönemde yüzde 17’den yüzde 15’e geriledi.
Araştırmaya göre Rusya’da yaşayan kişilerin yüzde 29’u bugün gelirleriyle yalnızca gıda harcamalarını karşılayabiliyor.
Ankete katılanların yüzde 8’i ise en temel gıda harcamalarına dahi para yetiştiremediğini söyledi.
Kırsal kesimde yaşayan Rusyalıların yüzde 44’ü en temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.
Yüksek Ekonomi Okulu verilerine göre, Rusya’daki ailelerin yüzde 17’si maddi sıkıntıları nedeniyle son üç aydır konut hizmetleri faturası borçlarını ödüyemiyor.
Rusya’da hükümet yeni resmi yoksulluk sınırını yüzde 4 artırarak 10 bin 329 ruble olarak açıklamıştı.
Newsru.com’un haberine göre, Rusya’da çalışabilir nüfus için yoksulluk sınırı 11 bin 163 ruble, emekliler için 8 bin 506 ruble, çocuklar için 10 bin 160 ruble olarak (yaklaşık 690 lira) belirlendi.
Rusya’da böylece yoksulluk sınırı tarihte ikinci defa 10 bin rublenin üzerine çıkmış oldu. 2015 yılının ikinci çeyreğinde de devletin belirlediği yoksulluk sınırı 10 bin rublenin üzerine yükselmiş, daha sonra yeniden gerilemişti.
Rusya’da resmi verilere göre 22 milyon kişi devletin belirlediği yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
Kudrin: "Rusya gibi bir ülkede yoksulluğun bu kadar fazla olması utanç verici..."
“Rusya’da yoksulluk ve eşitsizlik giderek artıyor.” Bu açıklama eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin’den geldi. İnterfaks ajansının bildirdiğine göre, katıldığı bir forumda konuşan Kudrin, “Düşük refah seviyesi, bugün Rusya’nın karşı karşıya bulunduğu en büyük sorun ve ülkenin yüz karası” dedi.
Ekonomideki tüm iyileştirmelerin nihai olarak halkın refah seviyesinin yükseltilmesi amacı taşıdığını belirten eski Bakan, “Ülkemizde üç senedir üst üste yaşam standartları kötüleşiyor, yoksulluk artıyor” diye konuştu.
Öncelikli hedefin yoksulluğun azaltılması olması gerektiğini altını çizen Kudrin, “GSYH’si bu düzeyde olan bir ülkede yoksulluğun bu denli fazla olması utanç verici” diyerek konuya dikkati çekti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.