BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da 515 bankanın yarısı pazardan silinebilir----

Rusya'da 515 bankanın yarısı pazardan silinebilir

Rusya'da 515 bankanın yarısı pazardan silinebilir
25 Ocak 2018 - 10:03 www.finansgundem.com

Otkrıtiye bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mihail Zadornov Rus bankacılığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Zadornov'un konuşmasından öne çıkanlar...

“Rusya'da bugün faal olan 515 bankanın yarısı pazardan silinebilir.” Bu açıklama Otkrıtiye bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mihail Zadornov’dan geldi. RBC’nın sorularını yanıtlayan Zadornov, “Rusya’da bugün lisans sahibi 515 faal banka var. Rusya vatandaşlarının ihtiyaçlarının yüzde 90’ını bu bankaların yarısı karşılayabilir. Finans sektörünün konsolide edilmesi şart” dedi. 

Rusya’nın en büyük 200 bankasının, ülke vatandaşlaının mevduat ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduğunu belirten bankacı, “2008 yılından bu yana ülke GYSH’si yüzde 4-5 büyüdü. Bu nedenle, ekonominin dolaşım sistemi olan bankacılık sistemi, büyüklük ve karlılık olarak daha hızlı büyüyemiyor, ekonomiden daha iyi duruma gelemiyor” diye konuştu.

Rusya Merkez Bankası’nın başına 2013 yılında Elvira Nabiullina’nın geçmesinden bu yana ülkede 358 banka piyasadan silindi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)