BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya ve Çin'in 'Ay' ortaklığı----

Rusya ve Çin'in 'Ay' ortaklığı

Rusya ve Çin'in 'Ay' ortaklığı
26 Temmuz 2024 - 10:21 www.finansgundem.com

Rusya ve Çin, ILRS projesi kapsamında Ay'da keşif çalışmaları yürütecek. Söz konusu projenin kurulumunun 3 etapta gerçekleştirileceği açıklandı.

Rusya ile Çin, Ay’da bilimsel araştırmalara yönelik istasyon kurulması için uzayda 5 ortak görev gerçekleştirmeyi planlıyor.

Rusya ile Çin arasında imzalanan hükümetler arası anlaşma, Rusya’da resmi kararların duyurulduğu internet sitesinde yayımlandı.

İki ülkenin ortaklaşa kurmayı planladığı Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu (ILRS) projesine yönelik bilgilerin yer aldığı anlaşmada, istasyonun 3 etapta kurulacağı belirtildi.

Anlaşmaya göre, ilk etapta Ay’ın keşfine yönelik araştırmalar yapılacak, ikinci etapta iki ülke Ay’da ve uzayda ortak çalışmalar gerçekleştirecek, üçüncü etapta da tamamlanmış istasyona insan gönderilecek.

Diğer ülkelerin de projeye katılımının destekleneceği belirtilen anlaşma kapsamında, Rusya ve Çin’in uzayda 5 ortak görev gerçekleştirmesi planlanıyor.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) arasında, Ay’da araştırmalar yapmak üzere ortak istasyon kurulması konusunda 2021’de mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Roscosmos Başkanı Yuriy Borisov, 5 Mart’ta yaptığı açıklamada, Rusya ile Çin’in 2033-2035 yıllarında Ay’a nükleer güç ünitesi yerleştirmeyi planladığını söylemişti. (Gazetemru)

Rusya ve Çin ordularından gövde gösterisiRusya ve Çin ordularından gövde gösterisi

 

Rusya'dan AB’ye misilleme hazırlığıRusya'dan AB’ye misilleme hazırlığı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)