Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya, bu ayın başında tepki çeken “Türkiye'den Suriye'ye yardımları veto etme” kararını savundu.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden milyonlarca Suriye vatandaşına insani yardım yapılmasına imkan tanıyan mekanizmanın süresinin uzatılmasına yönelik BM tasarısı, bu ayın başında BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya tarafından veto edilmişti.
Rusya'nın vetosuyla milyonlarca Suriyelinin hayatta kalmasını sağlayan insani yardımların durma noktasına gelmesi büyük tepki çekmişti. Durumun Suriye'nin kuzeyindeki 4 milyondan fazla kişiyi gıda kriziyle karşı karşıya bırakacağı endişesi büyürken Türkiye de Rusya'nın bu adımına tepki göstermişti.
Rusya daha sonra Türkiye sınırında Suriye’ye yardımların 6 ay süreyle uzatılmasına yeşil ışık yakmış ve kriz geçici olarak aşılmıştı. Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada kararı memnuniyetle karşıladığını bildirmiş ve “Söz konusu BM mekanizması, kuzey batı Suriye’deki yaklaşık 4,1 milyon ihtiyaç sahibine acil insani yardım ulaştırılmasında hayati bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullanmıştı.
"Taleplerimiz görmezden gelindi"
Rusya, tepkilere yol açan veto kararını savunarak Batı'yı “dünyayı yönetmek için ‘şeytanca' taktiklere başvurmakla suçladı. Rusya'nın BM nezdindeki Büyükelçi Yardımcısı Dimitri Polyanski, veto kararının gerekli ve haklı olduğu konusunda ısrar ederek Rusya'nın Türkiye'den Suriye'ye yardımlar konusunda bazı taleplerde bulunduğunu ifade etti.
Polyanski, yardımların Suriye'deki farklı çatışma bölgelerine ulaştırılmasını, ülkede yeniden yapılanma programları başlatılmasını, daha fazla şeffaflığı ve yardımların terör örgütlerinin eline geçmesinin engellenmesini istediklerini kaydetti. Rus yetkili, Batılı ülkelerin uzun süredir gündemde olan bu konuları görmezden geldiğini savundu.
ABD'nin BM Büyükelçi Yardımcısı Richard Mills ise Rusya'nın itirazları nedeniyle ocak ayında yeni bir tasarıya daha ihtiyaç duyacaklarını söyleyerek Moskova'yı Suriyelilerin hayatını tehlikeye atmakla suçladı.
Rusya İdlib'de Hristiyan köyüne saldırdı, 3 kişi öldü
Rusya BMGK üyeliğinin genişletilmesini istedi
Erdoğan: Suriye krizinin külfetinin bize yüklenmesi doğru değil
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.