BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Özbekistan'a nükleer santral inşa ediyor----

Rusya, Özbekistan'a nükleer santral inşa ediyor

Rusya, Özbekistan'a nükleer santral inşa ediyor
28 Mayıs 2024 - 07:02 www.finansgundem.com

Özbekistan lideri Mirziyoyev ile bir araya gelen Vladimir Putin, Özbekistan'da küçük bir nükleer enerji santrali inşa etmek için anlaşma imzaladı. Putin, ''Özbekistan'ın nükleer enerji pazarında etkin bir şekilde çalışmak için her şeyi yapma'' sözü verdi

Özbekistan'ın ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan lideri Şavkat Mirziyoyev ile Moskova'nın Özbekistan'da küçük bir nükleer enerji santrali inşa etmesi için anlaşma imzaladı.

Mirziyoyev, Putin görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada projeyi "hayati" olarak nitelendirdi ve Özbekistan'ın "kendi büyük uranyum rezervlerine" sahip olduğunu belirtti. Putin ise "Özbekistan'ın nükleer enerji pazarında etkin bir şekilde çalışmak için her şeyi yapma" sözü verdi.

Anlaşma hayata geçirilirse, Özbekistan'da kurulacak nükleer santral Orta Asya'da bir ilk olacak ve Rusya'nın bölgedeki etkisini daha da arttıracak.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'nin Rus devlet enerji şirketi Rosatom'dan aktardığına göre proje kapsamında toplam 330 megavat kapasiteli altı reaktör inşa edilmesi öngörülüyor. Rus medyasına göre, iki ülke daha önce 2.4 gigawatt'lık daha büyük kapasiteli bir nükleer enerji santrali inşa etmeyi görüşüyordu.

Putin ayrıca Özbekistan'a gaz sevkiyatını arttırma sözü verdi.

Rusya: NATO bizle çatışma içinde

 

Rusya'dan Taliban'a kritik adım

 

Özbekistan ekonomisi yüzde 6 büyüdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)