Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Merkez Bankası tarafından paylaşılan raporda, dolar ve euro gibi dost olmayan ülkelere ait para birimlerinde devam eden riskler karşısında Rusların döviz mevduatlarını kapattığı, aynı zamanda yeni döviz mevduatlarına olan ilginin neredeyse sıfırlandığı vurgulanırken, öte yandan Çin yuanı cinsinden mevduatlara ilgide artış kaydedildiğinin altını çizdi.
Döviz mevduatlarına olan talepte yaşanan düşüşün sürmesini bekleyen Merkez Bankası, ön tahminlere göre ekim ayında bireylerin banka mevduatlarında para çıkışında düşüş yaşandığına dikkat çekerken, ruble tasarruflarının artan mevduat oranlarını destekleyeceğini, ancak dinamiklerin nüfusun tasarruf davranışının özelliklerine de bağlı olacağını ifade etti.
Eylül ayında bankalardan döviz tasarruf çıkışı yaklaşık 7 milyar dolar olarak gerçekleşirken, rapora göre döviz mevduatlarından fon çıkışını yavaşlatmak için bankaların döviz hesaplarını tutma koşullarını yumuşatarak komisyonları düşürdüğü eklendi.
Merkez Bankası, bireylerin bankalardaki mevduat hacminin eylül yüzde 12,1’den yüzde 10,5’e düştüğünü bildirdi.
Rusya’nın döviz piyasasında “dost ülke” para birimlerinin payı ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıkarken, doların payı yüzde 46’dan yüzde 42’ye düştü.
Rus döviz piyasasında, başta yuan olmak üzere “dost ülke” para birimlerinin payının arttığına işaret edilen raporda, “Döviz piyasasında dost ülkelerin para birimlerinin payı ekimde eylüle kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıktı. Artış, ağırlıklı olarak yuanın payının yüzde 22’nin üzerine çıkması nedeniyle gerçekleşti.” ifadelerine yer verildi.
Bununla birlikte ekim sonu itibarıyla ülkedeki nakit dolar ve Euro ile yapılan takas işlem sayısının yüzde 28 azaldığı bildirildi. (gazetemRU)
Rusya’da kiralık konut fiyatları yüzde 18 düştü
Rusya, Hindistan ile ticarette ilk 5'te
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.