BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRusya ile G.Kore destekleyecek----

Rusya ile G.Kore destekleyecek

Rusya ile G.Kore destekleyecek
28 Mayıs 2011 - 08:52 www.finansgundem.com

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde’ın Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) başına geçmesine destek veren ülkeler her geçen gün çoğalıyor

Zaten Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin yeşil ışık yaktığı Lagarde’a dün Rusya ve Güney Kore’den de destek geldi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin, “Fransa Maliye Bakanı’nın adaylığı elbette tamamen kabul edilebilir” dedi. Rusya, daha önce Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Grigory Marchenko’nun adaylığına sıcak baktığını açıklamıştı.
Güney Kore Maliye Bakanı Yoon Jeung-hyun da dün Lagarde’ın IMF’nin başına geçmek için gerekli özelliklere sahip olduğunu açıkladı.
Lagarde ise kendisinin IMF başkan adaylığına karşı çıkan gelişmekte olan ülkelerin, Fon’un üst düzey mevkilerinde adil olarak temsil edileceklerini söyledi. Lagarde Financial Times gazetesinde yer alan söyleşisinde, “Duruma çözüm bulmak isterim. Üst düzey kadroların farklı ülkelerden ve akademik geçmişi olan nitelikli kişiler tarafından liyakate dayalı olarak temsil edilmesi gerekiyor” dedi. Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika, AB yetkililerini yeni IMF başkanının da Avrupalı olmasını istedikleri için eleştirmekle birlikte, ortaya belirli bir aday koymuyor.
Kulislerde, Çin’in Lagarde’ın adaylığına destek vererek IMF içerisinde etkinliğini artıracka başka tavizler almak istediği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)