BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ile dost olmayan ülkelere veto!----

Rusya ile dost olmayan ülkelere veto!

Rusya ile dost olmayan ülkelere veto!
17 Ekim 2024 - 14:27 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, dostane olmayan ülkelerden gelen yabancı firmaların Rusya'daki mülklerinin satışlarında asgari indirim oranının yüzde 60’a yükseltildiğini dile getirdi.

Siluanov, Moskova'nın başkenti olan yerde gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Rusya'dan ayrılmayı hedefleyen dost olmayan ülkelerin firmalarına uygulanan düzenlemelerde bir güncelleme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu firmaların, varlık satışından elde ettikleri kazancın belirli bir kısmını Rusya'nın bütçesine iletmeleri gerektiğini vurgulayan Siluanov, “Bu oran yüzde 15'ten 25'e yükseltildi, ardından ilk yıl yüzde 5, bir sonraki yılda da yüzde 5 aktaracaklar. Toplam katkı yüzde 35 olacak.” şeklinde konuştu.

Siluanov, varlıkların satışlarındaki indirim oranının da arttığına işaret ederek, “Yabancılar için indirim oranı yüzde 50’den 60’a çıkarıldı.” ifadesini kullandı.

Rusya’da Ukrayna savaşının ardından ülkeden ayrılma kararı alan çok sayıda Batılı şirketin varlık satışlarına yönelik belirlenen kurallar 2022’de yürürlüğe konulmuştu.

Söz konusu kuralların takibinin ve işletmelerin mali istikrarının sağlanması için de Siluanov’un başkanlık ettiği hükümet komisyonu kurulmuştu.

Ülkede boşalan bazı üretim tesisleri ve fabrikalara da geçici yerel yönetimler atanmıştı.

Rusya'da uluslararası ödemelerde kripto para dönemi başlıyorRusya'da uluslararası ödemelerde kripto para dönemi başlıyor

 

Rusya'da 6. İslami Ekonomi Forumu'nda 'İslami bankacılık' ele alındıRusya'da 6. İslami Ekonomi Forumu'nda 'İslami bankacılık' ele alındı

 

Rusya’da nakitsiz ödeme oranının yüzde 90’ı aşması bekleniyorRusya’da nakitsiz ödeme oranının yüzde 90’ı aşması bekleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)