Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında video konferans yöntemiyle gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Rusya ile Çin arasındaki ilişkilerin "eşi benzeri görülmemiş" düzeye çıktığına işaret eden Uşakov, "İki lider, Putin’in Şubat 2022’de Çin’i ziyaret etmesi ve Şi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin derinlemesine ele alınması konusunda anlaştılar" diye konuştu.
Uşakov, iki liderin, ABD-İngiltere-Avustralya üçlüsünün Hint-Pasifik bölgesinde inşa ettiği AUKUS ile ABD, Hindistan, Japonya ve Avustralya'nın oluşturduğu Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QUAD) ittifaklarını da istişare ettiği bilgisini paylaşarak, "Putin ve Şi, bu ittifaklar hakkında olumsuz görüşler ifade ettiler. Özellikle AUKUS'un bölgedeki nükleer dengeyi bozduğu ve gerilimi artırdığı kaydedildi" ifadelerini kullandı.
Rusya'nın bir süre önce gündeme getirdiği, Rusya'ya yönelik çeşitli güvenlik garantilerinin yasal zemine oturtulmasını öngören ABD ve NATO'ya yönelik tekliflerin de görüşmede ele alındığını aktaran Uşakov, "Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığının bugün bu teklifleri ABD temsilcilerine ilettiğini söyledi. Putin, ABD ve NATO’nun buna olumlu yanıt vermesini umduğunu dile getirdi" diye konuştu.
Söz konusu tekliflerin kamuoyuna açık bir şekilde tartışılacağını anlatan Uşakov, "Bu, güvenliğini sağlamak açısından Rusya için son derece önemli bir konu. Bunu herkese açık olarak istişare edeceğiz" dedi.
Rusya-Çin ticareti detaylıca ele alındı
Uşakov, ekonomik ve ticari ilişkilerin de Putin-Şi görüşmesinde detaylıca istişare edildiğini belirterek, ikili ticarette ulusal para birimlerinin kullanılmasının artırılması konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.
Rusya ve Çin arasında bağımsız bir mali yapı kurulmasının da görüşüldüğünü anlatan Uşakov, "Rusya ve Çin arasındaki ticaret için bağımsız bir finansal altyapı oluşturma çabalarını yoğunlaştırma ihtiyacına özellikle dikkat çekildi. Üçüncü ülkelerden etkilenmeyecek böyle bir altyapı oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Rus gazını Çin'e taşıması öngörülen Sibirya'nın Gücü 2 boru hattı projesinin de gündeme geldiğini belirten Uşakov, "Görüşülen bir başka konu da Rus buğdayının Çin’e ihracıydı. Bu konu üzerinde de çalışmalar yapılacak" dedi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ve Kremlin İdari İşler Başkan Yardımcısı Dmitriy Kozak, bugün Moskova’da ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Karen Donfried ile görüşmüştü.
NATO: Rusya'ya karşı Gürcistan'la hemfikiriz
AB’den Rusya’ya çok sert yanıt
Blinken'dan AB'nin Rusya destekli gruba yaptırımına övgü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.