BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ekonomisi için yeni tehlike: Kara listeye girebilir!----

Rusya ekonomisi için yeni tehlike: Kara listeye girebilir!

Rusya ekonomisi için yeni tehlike: Kara listeye girebilir!
16 Ekim 2024 - 08:40 www.finansgundem.com

Kara para aklama, terörizmin finansmanı ve uluslararası mali suçlar sebebiyle Rusya’nın kara listeye ekleneceği öne sürüldü.

Rusya’nın uluslararası finans sisteminde daha da izole edilmesine yol açabilecek yeni bir gelişme gündemde. Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF), Moskova’yı kara listeye alma olasılığını değerlendirdiği haberleri, dünya çapında dikkatle takip ediliyor. Özellikle Ukrayna’nın talep ettiği bu hamle, Rusya’nın küresel mali ilişkilerindeki risklerini artırabilir.

Terör finansmanı ve kara para aklama faaliyetlerine katkı

ABD'de Politico'nun son haberine göre, kara para aklama, terörizmin finansmanı ve uluslararası mali suçlarla mücadeleyi amaçlayan G7'nin kurduğu the Mali Eylem Görev Gücü (FATF- Financial Action Task Force) 22 Ekim'de Rusya'yı kara listeye almayı değerlendirecek. Bu iddia, Politico'nun gizli bir belgeye dayandırdığı haberde yer aldı. Rusya'nın kara listeye alınmasını özellikle Ukrayna talep ediyor ve bunun gerekçesi olarak Moskova'nın Kuzey Kore ve İran gibi zaten "kara istede" bulunan yüksek riskli ülkelerle yakın finansal ve askeri iş birliğini gösteriyor. Ayrıca, kripto para birimlerinin Rusya'da terör finansmanı ve kara para aklama faaliyetlerine katkıda bulunduğu belirtiliyor.

Kripto para ve sanal varlıklar üzerindeki denetim eksiklikleri

FATF, 2023 yılının Şubat ayında Rusya'nın üyeliğini askıya almış ancak o dönemde kara listeye ekleme kararı almamıştı. Ancak RBC'nın haberine göre, FATF'nin Rusya'nın kripto para ve sanal varlıklar üzerindeki denetim eksikliklerini eleştirerek ülkenin notunu düşürdüğü de biliniyor. Kara listeye giren ülkeler, ciddi stratejik eksikliklere sahip olarak değerlendiriliyor ve bu ülkeler, uluslararası finansal sistem için yüksek risk oluşturuyor. Rusya'nın bu listeye alınması durumunda, ülke finansal olarak ciddi bir izolasyonla karşı karşıya kalabilir.

Kara listeye alınırsa ne olacak?

Uzmanlara göre "kara liste" kararı alınırsa, Rusya zaten Batı yaptırımlar altında uluslararası finansal İzolasyon, yatırım ve ticaret engelleri gibi sorunlarla karşılaşırken yeni zorlukar başgösterebilir. Rusya'nın kara listeye alınması, yabancı yatırımcıların ve ticaret ortaklarının ülkeyle olan ilişkilerini yeniden değerlendirmesine neden olabilir. Bu da ülke ekonomisinde büyük bir daralmaya yol açabilir. Ayrıca kara listeye giren ülkelerle yapılan işlemler için ek maliyetler ortaya çıkması da mümkün. Uzmanlara göre bu durumda uluslararası bankalar, Rusya'ya yapılan işlemler için daha yüksek maliyetler talep edebilir ve bu da ülke içindeki finansal işlemleri pahalı hale getirebilir. (Türkrus.com)

Rusya ekonomisinin sağlığı Suudi Arabistan'a mı bağlı?Rusya ekonomisinin sağlığı Suudi Arabistan'a mı bağlı?

 

Rusya ekonomisi çözümsüz bir ikilemle karşı karşıyaRusya ekonomisi çözümsüz bir ikilemle karşı karşıya

 

Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)