BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya devlet tahvilleri iki yılın en dibine ulaştı----

Rusya devlet tahvilleri iki yılın en dibine ulaştı

Rusya devlet tahvilleri iki yılın en dibine ulaştı
16 Temmuz 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Rusya'da yaşanabilecek olası faiz artırımı nedeniyle, devlet tahvillerinde düşüş devam ediyor. Rusya Devlet Tahvilleri Endeksi, 2022 yılının Mart ayından bu yana en düşük seviyede.

15 Mayıs Pazartesi günü Rusya Devlet Tahvilleri Endeksi (RGBI), Mart 2022’den bu yana en düşük seviye olan 104,2 puana geriledi. Yıl başından bu yana 17 puandan fazla kayıp yaşayan endeks, Moskova Borsası verilerine göre düşüşünü sürdürüyor.

Devlet borcunun düşüşü, yatırımcıların Merkez Bankası’nın yakın bir tarihte politika faizini düşüreceği yönündeki şüphelerinin artmaya başladığı Mayıs ortasından bu yana hızlandı. Mevcut koşullarda, çoğu analistin yeni bir faiz artışını kaçınılmaz olarak gördüğü için federal tahvil (OFZ) satışı devam ediyor.

Bankaların mevcut mevduat oranları, OFZ’lerden çok daha cazip görünüyor, bu yüzden fonların bu mevduatlara akışı devam ediyor. 15 Haziran’da endeksteki düşüş özellikle güçlüydü, bu da yeni bir düşüşe yol açıyor.

Daha önce VTB Başkanı Andrey Kostin, Kafkas Yatırım Forumu’nun kulislerinde, 26 Temmuz’daki Merkez Bankası yönetim kurulu toplantısında faiz oranının birden yüzde 18’e yükseltilmesine şaşırmayacağını söyledi.

Regülatörün bu niyetini, önceki toplantısındaki sinyali (Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın tüm dönemlerinde Faiz oranı bu sinyale göre hareket etti) ve tüm parametreler destekliyor. Bu parametreler arasında enflasyonun hızlanması, enflasyon beklentilerinin artması ve yüksek kredi verme oranları yer alıyor. (Gazetemru)

Çin Merkez Bankası tahvil satmaya hazırlanıyorÇin Merkez Bankası tahvil satmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)