Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Birleşik Uçak Şirketi (OAK) Başkanı Yuri Slyusar, Boeing’e rakip olarak gösterilen orta mesafeli yolcu uçağı olan MS-21’in 2022’de düzenli uçuşlara başlayacağını açıkladı.
“Yerli yolcu uçağımız MS-21, geliştirilmekte olan orta menzilli bir sivil havacılık uçağıdır. Bu uçağı tasarlarken yolcu taşımacılığı pazarının en çok talep edilen segmentine odaklandık. Uçak, uçak yapımı alanındaki en son gelişmeler temelinde oluşturulmuştur” diyen Slyusar, MC-21 projesinin ilk müşterileri için sertifikasyon testleri ve uçak üretimi aşamasında olduğunu vurguladı.
Şu anda sertifikasyon testlerinden geçen Amerikan PW 1400 motorlu uçağın temel versiyonu MC-21-300 yolcu uçağının yakında düzenli seferlere başlayabileceğini söyleyen Yuri Slyusar, aynı zamanda Rus yapımı PD-14 motorlarıyla donatılacak olan bir diğer yolcu uçağının MS-21-310 adını aldığını da belirtti.
Müşteriler hangi motorla uçağı kullanmak istediğini kendisi seçecek” diyen Birleşik Uçak Şirketi Başkanı, bununla birlikte gelecekte 132 ile 165 koltuk kapasiteli MS-21-200 ile 250 koltuk kapasitesine ulaşabilen MS-21-400 versiyonlarının üretilmesinin de planlanmakta olduğunu iletti
Yuri Slyusar, Rusya ve Avrupa standartlarına göre uçuş sertifikasyon testlerine dört adet MS-21-300 uçağı katıldığını ve aynı zamanda iki uçağın daha statik ve ömür testlerinden geçtiğini ifade ederek, Aralık 2020’de ise yeni Rus PD-14 motorlarıyla donatılmış MS-21-310 prototip uçaklarının uçuş testlerine başlandığını kaydetti.
Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec bünyesindeki Birleşik Uçak Şirketi (OAK) tarafından İrkutsk’da üretilen MS-21-300’ün Rusya’da geçerli sertifikasının bu yılın sonunda alınması planlanırken, şu an itibariyle tamamlanmış dört yolcu uçağının 2022 yılı itibariyle Rus havayolu şirketlerine teslim edileceği de açıklandı.
Türkiye’nin MS-21‘lere olan ilgisi ilk olarak 2017 yılında T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilmişti.
10 Mart 2017’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmede MS-21 tipi Rus yolcu uçaklarıyla ilgilendiklerini ifade etmişti.
Küresel piyasaların yıldızı BİST oldu!
Gazprom ile Çin arasında yuan ile ticaret
Asya Pasifik endeksi yükselişi hız kesmedi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.