BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Avrupa'ya 'gaz' verdi!----

Rusya, Avrupa'ya 'gaz' verdi!

Rusya, Avrupa'ya 'gaz' verdi!
07 Ekim 2021 - 15:59 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını artırma imkanına sahip olduğunu söyledi.

Avrupa'da gaz fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken Rusya'nın bu süreç karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.

Gazetecilerin bugünkü basın toplantısında Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını artırıp artırmayacağını sorması üzerine Peskov, Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını artırma imkanına sahip olduğunu ancak her şeyin taleplere, mevcut ticari yükümlülüklere ve ticari anlaşmalara bağlı olduğunu vurguladı.

Peskov, Rusya'nın Ukrayna'dan geçen gaz nakil güzergahlarının alternatiflerine sahip olduğunu ve bunların harika çalıştığını, daha yüksek teknolojili ve daha ekonomik olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğalgaz fiyatlarının rekor düzeyde artması şeklinde kendini gösteren krize, Avrupa'nın hatalı enerji politikalarının yol açtığını söyleyerek uzun süreli enerji anlaşmalarından vazgeçmenin ve enerji kaynaklarını aceleci bir biçimde değiştirmenin bu hatalı politikalardan birkaçı olduğunu belirtmişti.

Rusya’nın daima güvenilir bir gaz tedarikçisi olduğunu da belirten Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna’nın gaz transfer sistemi üstünden başka ülkelere gaz tedarikini de bu senenin ilk dokuz ayında yüzde 8 artırdıklarını kaydetmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışın Avrupa’nın Rusya’dan yeterince gaz sipariş etmemesinden kaynaklanıyor olabileceğini ifade etmişti.

Enerji fiyatlarındaki artış hedge fonlara yaradı

Artan enerji fiyatlarından gaz üreticileri sorumlu

Avrupa'da toptan doğalgaz fiyatı rekor kırdı

Putin'den Avrupa'ya: Enerji çıkışı!

Enerjide serbest piyasa diye bir şey yok!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)