Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'deki Başkan Donald Trump yönetimi, terör örgütü DEAŞ'la mücadele planını hayata geçirmeye çalışırken Rusya bölgede hissedilen boşluğu şaşırtan bir hızla doldurmaya devam ediyor. Gelişmeler Rusya'nın enerji hatlarını kontrol altına almaya yönelik bir stratejiyle Avrupa'yı batıdan ve güneyden kuşatmaya başladığına işaret ediyor. Moskova'nın Avrupa'yı kuşatma stratejisinin yeni bir halkası olarak şimdi de Libya'ya askeri müdahale hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. Bölgeden gelen haberlere göre Rusya, Avrupa'nın enerji açığını besleyebilecek zenginlikte ve konumda olan başlıca ülkelerden Libya'ya müdahale için Mısır'a askeri yığınak yapmaya başladı.
LİBYA'YLA SARSACAK
Libya'nın doğusundaki Mısır'a bağlı kıyı kenti Sidi Barrani'ye Rus özel kuvvetlerinin ve insansız hava araçlarını müdahale amacıyla konuşlandırdığı belirtiliyor. Rusya'nın Libya'da Mısır'ın desteklediği General Halife Haftar'a bağlı birliklere Kremlin'e bağlı özel ordularla eğitim verdiği de iddia ediliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'den sonra Libya'ya DEAŞ'la mücadele iddiasıyla askeri müdahale için düğmeye basması halinde Doğu Akdeniz'deki dengeler de bölgedeki pek çok aktörün hesabını altüst edebilecek şekilde değişecek.
TÜRKİYE'NİN YENİ GÜNEY KOMŞUSU
Suriye müdahalesiyle fiilen Türkiye'nin güney komşusu haline gelen Rusya, Libya hamlesiyle Avrupa'nın da güney komşusu olup önemli bir enerji hattına hâkim olma avantajını elde edecek.
İSRAİL'İN YENİ GÖZDESİ
Geleneksel olarak ABD'nin bölgedeki uzantısı görülen ve Washington'la son derece köklü ilişkilere sahip olan İsrail şu sıralar Rusya'yı her zamankinden fazla önemsiyor. Öyle ki son 2 yıldaki ziyaret trafiğine bakıldığında İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun Washington'dan çok Moskova'ya gittiği görülüyor.
MISIR'LA DERİN TATBİKAT
Rus yönetimi 2013'teki askeri darbeyi en fazla avantaja çeviren ülkelerden oldu. Kahire'yle askeri anlaşmalar yapılırken Rusya ve Mısır orduları kısa süre önce Akdeniz'de birlikte tatbikat yaparak işbirliğini güçlendirdi. Rus doğalgaz şirketi geçtiğimiz yıl Mısır'ın zengin doğalgaz sahalarından Zohr'da yüzde 30'luk payı 1.5 milyar dolara satın aldı.
FİLİSTİN'DE BÜYÜK KOLTUĞA TALİP
Rus yönetimi ABD'nin fazla İsrail yanlısı politikalarından bunalan Filistin ve Gazze'deki yönetimlerle de yakınlaşıyor. Moskova, Filistin barışı için ABD'nin elinde olan arabuluculuk koltuğunu istediğini de gizlemiyor.
bu rusya tüm dünyayı ateşe atacak... savaş kokuları geliyor sanki
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.