Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'ye yönelik saldırıların Kızıl Deniz, Körfez ve Akdeniz'den ve ABD'nin yasadışı olarak işgal ettiği Suriye'nin El Tanf bölgesinden deniz ve hava bazlı seyir (kruz) füzeleriyle gerçekleştirildiğini söyledi.
Sözcü, Suriye'deki radarların 103 hava hedefini tespit ettiğini ve imha edilmek üzere takibe aldığını da sözlerine ekledi.
Konaşenkov, "ABD; İngiltere ve Fransa'nın 14 Nisan'daki saldırının gerçek hedefleri sadece Barza ve Caramani'deki tesisler değil, hava üsleri dahil askeri tesislerdi" dedi.
Bakanlık sözcüsü, "Batı medyasının da yaydığı uydu görüntülerinde, vurulan binaların gizli olmadığı yer yüzünde bulunduğu iyi görülüyor. Tomahawk seyir füzesi balığının türüne göre 1.5 tona varan TNT gücüne sahip olduğunu hatırlatmak isterdim. Yani her türlü hesaplama yöntemlerine göre bu binaların yok edilmesi için her bir hedefe en fazla 10 füze yeterliydi" diye konuştu.
Barza ve Caramani'deki incelemelerin, bu hesaplamaları doğruladığını kaydeden Konaşenkov, ABD ve müttefiklerin Suriye'de hedef gösterdiği tesislerin "yer altı veya hava savunma tarafından iyi korunan sığınaklar" olmadığının altını çizdi.
YIKINTILARIN ÖLÇEĞİ UYUŞMUYOR
Konaşenkov, "ABD, İngiltere ve Fransa savunma bakanlıklarının resmi açıklamalarına göre, 14 Nisan'daki tüm vuruşlar, kesinlikle sadece 3 tesise yönelik planlanıyordu. Yani her bir hedefe en az 30 seyir ve ‘havadan karaya' tipi füzeler fırlatıldı. Ancak Barza'dan gelen görüntülerde, füze saldırısı sonucu meydana gelen yıkıntıların niteliği, 30 seyir füzesinin kullanılması sonucu meydana gelmesi gereken yıkıntı ölçeğine uymuyor. Hatta bu ve diğer tesislerde yapılan inceleme sırasında bu sayıya uygun mühimmat parçası ve huni sayısı tespit edilmedi" ifadelerini kullandı.
HAVA SAVUNMA FÜZELERİNİN BAŞARI İSTATİSTİĞİ
Suriye hava savunmasının ABD, İngiltere ve Fransa'nın saldırısını püskürtmek için 112 hava savunma füzesi kullandığını aktaran Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Pantsir-S1 hava savunma sisteminden 25 füze fırlatıldı, 23 hedef imha edildi. Buk'tan 29 füze fırlatıldı, 24 hedef imha edildi. Osa'dan 11 füze fırlatıldı, 5 hedef imha edildi. S-125'ten 13 füze fırlatıldı, 5 hedef imha edildi. Strela-10'dan 5 füze fırlatıldı, 3 hedef imha edildi. Kvadrat'tan 21 füze fırlatıldı, 11 hedef imha edildi. S-200'den 8 füze fırlatıldı, hedefler imha edilmedi. Ancak S-200'ün düşük göstergeleri kimseyi yanıltmamalı, zira bu sistemler öncelikle uçaklara karşı tasarlandı. Bu sistem geçtiğimiz zamanda, komşu ülkelerden birinin savaş uçağını imha etmişti" dedi.
HAVA SAVUNMASI TARAFINDAN KORUNAN TESİSLER ZARAR GÖRMEDİ
Suriye hava savunması tarafından korunan tesislerin zarar görmediğini belirten Konaşenkov, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hava üslerinin neredeyse hiçbirinde ciddi zarar oluşmadı. Duval hava üssüne yönelik 4 füze fırlatıldı, tüm füzeler imha edildi. Dumeyr hava üssüne 12 füze fırlatıldı, tümü imha edildi. Bley hava üssüne 18 füze fırlatıldı, tümü imha edildi. Şayrat hava üssüne 12 füze fırlatıldı, tümü imha edildi. T-4 hava üssüne 2 füze fırlatıldı, tümü imha edildi. Mezze hava üssüne 9 füze fırlatıldı, 5'i imha edildi. Humus hava üssüne 16 füze fırlatıldı, 13'ü imha edildi."
Konaşenkov, Barza ve Caramani'deki bilimsel araştırma tesislerine yönelik 30 füze ve güdümlü hava bombasının atıldığını, aralarından sadece 5'nin Suriye hava savunma tarafından imha edildiğini de sözlerine ekledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.