BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların Mir ile yurtdışı harcamalarında büyük artış----

Rusların Mir ile yurtdışı harcamalarında büyük artış

Rusların Mir ile yurtdışı harcamalarında büyük artış
23 Aralık 2023 - 15:03 www.finansgundem.com

Rusların mir kartlarıyla yaptıkları yurt dışı harcamalarında ciddi artış gözlemlendi.

Ruslar, yurtdışında Mir kartlarıyla yaptıkları harcamalarda önemli ölçüde artış gösterdi. Otkritie Bank’ın verilerine göre, 2023’ün ilk 11 ayında müşteriler geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse %150 daha fazla harcama yaptılar. Belarus, Kazakistan ve Ermenistan, işlem hacmi açısından en popüler üç ülke arasında yer alıyor.

Banka uzmanları, müşterilerin dost ülkelerdeki harcama miktarında artış olduğunu belirtirken, “Mir” kartlarıyla yapılan işlemlerin hacmi %48 oranında arttı. Toplam ödeme hacminin yaklaşık yarısı Belarus’a düşüyor (%46). En popüler harcama kategorileri arasında süpermarket alışverişi öne çıkıyor. Belarus’ta müşteri ödemeleri geçen yıla göre %57 artış gösterdi.

Müşterilerin işlem faaliyetlerinin en yüksek artışını gösteren bölgeler, Orta Asya ülkeleri oldu; Mir kartlarıyla yapılan ödemelerin birkaç kat arttığı Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan öne çıkıyor. Genel olarak, bu ülkeler Mir kartla yapılan her beş ödemeden birini oluşturuyor (%22).

Ermenistan’da, geleneksel turistik harcamalar arasında seyahat ve ulaşım ile kafe ve restoran harcamalarında %104’lük bir artış kaydedildi.(Gazetemru)

Rusya, AB'nin elmas yaptırımlarını aşacak

 

Rusya yabancı şirket varlıklarına 'resmen' el koydu

 

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)