BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusların kredi borcu 330 milyar doları geçti----

Rusların kredi borcu 330 milyar doları geçti

Rusların kredi borcu 330 milyar doları geçti
06 Eylül 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Rusya'da vatandaşların kredi borcu ilk kez 330 milyar doları aştı. Borçlardaki en büyük payı ipoteğin oluşturduğu belirtildi.

Rus ekonomisindeki belirsizlikler, ertelenen alımların gerçekleşmesi ve kredilerin pahalanacağı beklentisi Rusya vatandaşlarının bankalara olan kredi borçlarının toplamının temmuz ayında ilk kez 32 trilyon rublenin (330 milyar dolar) üzerine çıkmasına sebep oldu. Rusya Merkez Bankası verilerini haberleştiren İzvestiya gazetesi yıl başından bu yana borç toplamının 3,3 trilyon ruble arttığını ifade etti.

Türkrus'ta yer alan habere göre Ulusal Kredi Geçmşi Bürosu'ndan Aleksey Volkov kredi borçları içinde en büyük payın yüzde 51,9 ile ipoteğe ait olduğunu belirtiyor. Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarının oranı yüzde 43. Otomobil kredilerinin payı ise yüzde 4,7. Volkov borç artışında ipoteğin başı çektiğini belirtiyor.

Rusya Merkez Bankası, vatandaşların kredi borçlarının gelirlere oranının yıl başı itibarıyla yüzde 11,2 olduğunu açıkladı. Yıl ortası verileri ise henüz yayınlanmadı.

Rusya'da bankalar kredi musluklarını kapatıyor

 

Rus bankalarının kârları arttı

 

Ruslar kredi kartıyla yaşıyor

 

Ruslar kredileri ödeyemiyor

 

Ruslar kredi ile en çok hangi otomobili alıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)