BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusların borcu artıyor----

Rusların borcu artıyor

Rusların borcu artıyor
13 Haziran 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

Rusların kredi borcu federal bütçe harcamalarını geçti. Rus vatandaşlarının toplam borcu, yüzde 13 artarak 30 trilyon rubleyi geçti.

Rusya'da ekonomik anlamda işlerin iyi gitmediğini kanıtlayacak bir veri daha oraya koyuldu. Rusya Merkez Bankası tarafından paylaşılan verilere göre, bu yılın nisan ayı sonunda Rus vatandaşlarının toplam borcu, bir önceki yıla kıyasla yüzde 13 artarak 30 trilyon rubleyi geçti.

Son bir yılda ülkedeki vatandaşların bankalara olan kredi borcu 527 milyar ruble artışla bu yılki bütçe harcamalarını geçerken, 2023 yılı için federal bütçe tarafından gerçekleştirilmesi planlanan harcamaların 29.056 trilyon ruble olduğu hatırlatıldı.

Gazetemru'nun haberine göre, aynı zamanda nisan ayı sonuna kadar Rusların toplam borcu, cari yıl için federal bütçe gelirlerini (26,13 trilyon ruble) de  önemli ölçüde aşarken, uzmanlar, vatandaşların borçlarındaki artışın, bankaların potansiyel borçlular için gereksinimlerinin hafifletilmesinden ve ilk çeyrekte nüfusun tüketici faaliyetindeki artıştan kaynaklanabileceği belirtiyor.

Bankalar tarafından nüfusa verilen kredilerde hacimlerin 2023’ün ilk çeyreğinde tüketici faaliyetinin artmasıyla yükseldiği gözlemlenirken, vatandaşların tasarruf eğiliminde de azalma kaydediliyor.

Danışmanlık şirketi Frank RG’ye göre, bu yılın ilk baş ayında Rus bankalarının toplam 1,41 trilyon ruble kredi sağladığı belirlenirken, bu rakamın 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 49 artarak rekor kırdığı vurgulandı.

Ruslar paralarını sistem dışına çıkarıyor

 

Zengin Ruslar döndü, kiralar fırladı

 

Rusların reel ücretlerinde artış

 

Ruslardan yabancı bankalara 37 milyar dolarlık transfer

 

İşte Rusların görmek istediği dolar kuru

 

Ruslar, Türkiye'deki fiyatlardan şikayetçi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)