BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRuslar yılbaşı kutlaması için kredi çekmek zorunda----

Ruslar yılbaşı kutlaması için kredi çekmek zorunda

Ruslar yılbaşı kutlaması için kredi çekmek zorunda
15 Aralık 2022 - 09:40 www.finansgundem.com

Rusya'da danışmanlık hizmeti veren Unicom tarafından yapılan anketlere göre, Rusların yaklaşık yüzde 15’i yılbaşı eğlencesi için kredi çekmek zorunda kalıyor.

Rus vatandaşlar ekonomik olarak zor durumda gözüküyor. Rusya’da faaliyet gösteren çevrimiçi finans danışmanlık hizmeti Unicom tarafından yapılan anketler bunu kanıtlar nitelikte.

Unicom tarafından yapılan anketlere göre, Rusların yaklaşık yüzde 15’inin yılbaşı hediyeleri ve yılbaşı sofrası için kredi çekmek zorunda olduğu ortaya çıktı.

Unicom genel müdürü Dmitry Afrikanov, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yeni yıl her zaman bütçe üzerinde mali bir baskı yaratıyor” diye konuşurken, bu nedenle bazı vatandaşların tatillerini kutlamak için krediye başvurmak zorunda olduğunu söyledi.

Anket sonuçlarına göre Rusların yüzde 15’i bu amaçla kredi almayı planlarken, yüzde 60’ı ise krediye başvurmayacağını bildirdi.

Yüzde 50’si yılbaşında harcamalarını kısıyor

Katılımcıların yüzde 50’si yılbaşında harcamalarını kısacağını itiraf ederken, Rusların yüzde 3’ü ise işyerinden almayı beklediği yılsonu ikramiyesine güveniyor.

Rusların yüzde 7’si ise arkadaşlarından ve akrabalarından borç para alacağını söylerken, katılımcıların yüzde 25’i yeni yılı kutlamak için kredi alıp almayacağına henüz karar vermediğini ifade etti.

Unicom’a göre, katılımcıların yüzde 72’sinin yeni yıl kutlamaları için istedikleri tüm harcamaları karşılayacak yeterli parası olmadığı anlaşılırken, Rusların yüzde 40’ı yaklaşık 5 bin ruble, yüzde 35’i 5 ila 10 bin ruble ve yüzde 25’i ise 10 bin rubleden fazla paraya ihtiyacı olacağını söyledi.

Yüzde 10'u mali yük hissetmiyor

Afrikanov, Rusların yüzde 60’ının yeni yıl kutlamalarının bütçeleri üzerinde büyük bir etkisi olmasını beklediğine dikkat çekerken, katılımcıların yüzde 15’inin harcamalarda bir artışa hazırlıklı olduklarını, yüzde 10’unun ise tatil öncesinde herhangi bir ek mali yük hissetmediklerini belirttiğini kaydetti.

Rusların yüzde 5’i ise harcamalarını artırma niyetinde olmadığına değinirken, geriye kalan yüzde 10’luk kesim ise tatil harcamalarını tahmin etmekte zorlandı.

Rusya ekonomisi % 4,1 daraldı

 

Yaptırımlar Rusya ekonomisini Sovyet dönemine mi götürüyor

 

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

 

Biden: Rusya ekonomisine darbe indireceğiz

 

Rusya ekonomisi ticaret savaşından daha zararlı çıkabilir

 

Rusya ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 8,5 küçüldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)