Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya, Türkiye’de enerji alanında yeni bir hamleye hazırlanıyor. Rusya, Türkiye’de 3 ayrı şirketin kontrolündeki 4 doğalgaz santralının peşine düştü. Rusya’nın, satın alma işlemlerini tamamlarsa Türkiye’ye santrallarda kullanılmak üzere “ucuz” doğalgaz getirmeyi de planladığı belirtildi. Türkiye ile Rusya’nın enerji alanında başta doğalgaz olmak üzere işbirliği derinleşmeye devam ediyor. İki ülke, Rus gazını Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı Doğalgaz Projesi’nin yapımı konusunda anlaştı. Türkiye, anlaşmayla ilgili yasal süreçleri tamamladı.
HANGİ STANTRALLER İLE İLGİLENİYORLAR
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; Türkiye’ye doğalgaz ihraç eden ve iç piyasada kontrol ettiği şirketler üzerinden bu gazın bir bölümünün ticaretini yapan Rusya, doğalgaz elektrik projeleriyle de yakından ilgileniyor. Ankara’daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre Rusya 4 santrala ilgi gösteriyor. Enerji sektörüne yön veren kaynaklar, “Rusya, BİS Enerji’nin Bursa’daki 486 megavatlık santralını, Avrupalı bir enerji devinin yaklaşık 900 megavatlık santralının, Türk şirketinin de Antalya’daki ve başka bir ildeki santralına ilgi gösteriyor. BİS Enerji’nin, finansal sıkıntıları biliniyor. Ruslar, bu satın alma işlemi için ilgili kamu bankasıyla da görüşüyor” dedi.
UCUZ GAZLA ELEKTRİK ÜRETECEK
Ruslar’ın, bu santralları satın almaları durumunda Türkiye’ye “ucuz” doğalgaz getirmeyi de planladığı belirtiliyor. Bu plan hayata geçirilirse Ruslar, ucuz gazı santrallarda elektriğe çevirecek ve piyasaya daha düşük fiyattan elektrik verecek.
NÜKLEER SANTRALDA İLK ÜNİTE 2023’TE
Türkiye ile Rusya, Mersin-Akkuyu’da yapılacak nükleer santralında hızla işletmeye alınmasını istiyor. 4 üniteden oluşan santralın ilk ünitesinin, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde devreye alınması hedefleniyor.
Enerjide rusyanın payını % 80 e yükseltmek yerine % 25 altına çekmek ve çeşitlendirmek lazım
Her şeyi satıp savıp günü kurtaralım. Yaşasın yeni Türkiye.
abd'den kayagazı katardan LNG alsak sanki çokmu yaranacağız batıya. Birde altyapı maliyetlerini düşünün. Rusyaya neden düşman olalım. ABD,İsrail-İran,rusya kapışmasında 30.yılda onbinlerce şehit verdik. Nükleerde çok geç kalındı. Güney Kore olamadık. ABD soğuk savaşta ne verdiki Türkiyeye koca bir hiç. Kanada meksikaya vizeleri kaldırdı. -40 derecede kendine hizmetçi arıyor. Rusyayı karşına alıp Batıya yaranabileceğinimi düşünüyorsun. Ne yaparsanız yapın siz aileden değilsiniz.
Enerjide Putine tam bağımlı hale gelindi
bu ülkeyi sömürenin en başda rusya olduğunu anlamayan var mı?
Zaten doğal gaz rusyadan geliyor. Doğal gaz kaynaklı elektrik üretimin ruslara satılması yerinde olur. Hem burdan yeni buyuk para girdisi sağlanıp bu kaynakla başka alanlara yatırım yapılır. hem doğal gaz akışı daha garanti ve ucuz olması sağlanabilinir
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.