Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Turizm haber ajansı TourDom, Rus ulusal ödeme sistemi MIR logolu kredi kartlarının Türkiye’de altı aydır çalışmadığını hatırlattığı haberinde, ancak Rus turistlerin banka havalesi ile ödeme yapma ve para çekme fırsatı olduğunu bildirdi.
Türkiye’yi ziyaret edecek turistlere Rusya’dan ayrılmadan önce Çin ödeme sistemi UnionPay logolu kredi kartı çıkarması tavsiyesinde bulunan ajans, bu kartların Türkiye’de çalıştığını, ancak çoğu zaman mağazalarda ödemenin gerçekleşmediğini aktardı.
Bu nedenle turistlerin UnionPay kartlarını bankamatiklerden nakit çekmek için kullandığı vurgulanırken, alınan komisyonun operasyon sırasında görmenin imkansız olduğu, ancak gezginlere göre komisyon miktarının çekilen paranın yüzde 10’una kadar çıkabildiği belirtildi.
UnionPay kartları ile daha çok DenizBank ve Halk Bankası ATM’lerinin kullanılması tavsiye edilirken, Rus bankaları Gazprombank, Rosselkhozbank, Russky Standard ve diğerlerinin Rusya’da UnionPay ile çalıştığı, öte yandan çoğu durumda, Rusya’da bir UnionPay kartı çıkarmak için bankaya başvuru bedeli ödendiği de hatırlatıldı.
TourDom, Rus turistlerin geçmiş yurtdışı gezilerinde yabancı bankalarda çıkardığı Visa ve MasterCard logolu kartların Türkiye’de de çalıştığını, bununla birlikte Ziraat Bankası, DenizBank ve VakıfBank’ın anlık isimsiz kart verebildiğini aktardı.
Haberinde, “Türkiye’de yaygın olan bu bankaların şubelerinde anlık MasterCard veya Visa kartı düzenleyebilirsiniz. Bu tür kartlar, Türkiye’de yapılan alışverişlerde ödeme yapmak için uygundur. Ancak yurt dışında her zaman çalışmazlar. Rusya’da çalışmayacaklardır” ifadelerine yer veren TourDom, turistlerin deneyimlerine atıfta bulunarak, Ziraat Bankası’nın resmi olarak depozito talep etmediğini, ancak prosedürün tamamen şubedeki çalışanın ruh haline bağlı olduğunu ekledi.
Bazı Rus turistlerin koşulsuz bir kart çıkarabildiği, bir diğer turistten ise açılacak hesaba para yatırmasının istendiğine değinen ajans, DenizBank’ın ise çoğu zaman depozito istediğini ifade etti.
VakıfBank’ta ise hesap açım ve kart başvurusu için 3 bin 600 lira (14 bin 400 ruble) gerektiği vurgulanırken, fiyata komisyon ve sigortanın dahil olduğu, depozitonun ise gerekmediği eklendi.
Yeni hesap ve kart işlemlerinin 30 dakika ile bir saat sürebileceğine değinen ajans, Türkiye’de kredi kartı çıkarmak isteyen Rus turistin belirtilen bankaların herhangi bir şubesinde ret cevabı alması veya depozito istenmesi durumunda başka bir şubeye gitmesini tavsiye ederken, aynı prensibin diğer tüm bankalar için geçerli olduğunun altını çizdi.
Turistlerin Türkiye’deki bankalarda kredi kartı alabilmesi için pasaport ve ülkenin vergi dairesini resmi internet sitesinden alınabilecek vergi sicil numarasına ihtiyaç duyduğu aktarılırken, Rusya’dan Türkiye’deki karta para transferinin uluslararası bir banka hesap numarası olan IBAN üzerinden mümkün olacağı, iki ülke arasında para transfer hizmeti sunan CoronaPay’in ise yalnızca yaptırım uygulanmayan bankalarla çalıştığı bildirildi. (Gazetemru.com)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.