BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRuslar hükümetin ekonomi politikasından memnun değil----

Ruslar hükümetin ekonomi politikasından memnun değil

Ruslar hükümetin ekonomi politikasından memnun değil
29 Aralık 2022 - 10:45 www.finansgundem.com

Araştırma şirketi VTSIOM tarafından düzenlenen anketlere göre, Rusların yüzde 37’si hükümetin ekonomi politikasını destekliyor.

Batı yaptırımlarına karşı hükümetin uyguladığı ekonomi politikası Rusların genelini memnun etmedi. Rusya’nın en büyük araştırma şirketlerinden olan VTSIOM tarafından düzenlenen anket sonuçlarına göre, hükümetin uyguladığı ekonomi politikasını Rusların yüzde 37’si destekliyor.

Ankete katılan Rusların yüzde 40’ı ülkedeki enflasyonu ılımlı olarak nitelendirirken, Rus hükümetinin ekonomi politikası katılımcıların yüzde 37’si için genel olarak tatmin edici, diğer yüzde 28’i için ise kısmen tatmin edici olarak değerlendirildi.

Genel olarak ekonomik durum ankete katılanların yüzde 29’unu memnun etmezken, yetkililer tarafından izlenen sosyal politika Rusların yüzde 42’sini tatmin ediyor.

Katılımcıların yüzde 27’si hükümetin sosyo-ekonomik politikasından kısmen memnun olduğunu belirtirken, genel olarak memnun olmayan Rusların oranı ise yüzde 24 olarak kaydedildi.

Katılımcılar ayrıca son bir ila iki aydaki enflasyonu da değerlendirirken, Rusların yaklaşık üçte biri (yüzde 32) bu oranın çok yüksek olduğuna inanıyor.

Ankete yanıt verenlerin yüzde 40’ı mevcut enflasyonun orta düzeyde olduğunu düşünürken, yüzde 19’u ise yaptırımlara rağmen oranların önemsiz olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda, katılımcıların yüzde 19’u tanıdık ürünlerde kıtlık yaşadığını söylerken, eşit sayıda katılımcı (yüzde 19) geçtiğimiz ay içinde işini kaybeden tanıdıkları olduğunu söyledi.

Rus ekonomisi resesyona girdi

 

IMF'den Rus ekonomisine dair rapor

 

Avrupa resesyona koşarken Rus ekonomisi yükseliyor

 

'Rus ekonomisi savaş öncesine 2030'a kadar dönemeyecek'

 

Kremlin, Rus ekonomisinin yüzde 2'den fazla küçülmesini bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)