Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Geçen yıl 6 milyon sınırına dayanarak yeni bir rekora imza atan Rusya vatandaşı turistler Türkiye'de ne kadar para harcıyor? Bu rakam, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) hazırladığı "Rusya Turizm Kaynak Pazarında Durum" araştırmasına göre 607 euro oldu.
Rapor göre, coğrafi yakınlık, iklim, ve Türk tur operatörlerinin etkin çalışmaları ile RF için Türkiye-Antalya ilk tercih edilen tatil noktası oldu. Türkiye, 2018 yılında da Rus turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon olma pozisyonunu korudu ve son 3 yıldır 2016’da yaşanan kriz sonrasında yeniden zirvedeki yerini aldı. 2018’in ilk 6 ayında Türkiye’yi ziyaret eden 2.3 milyon Rus turist sayısı ile Rusya, Türkiye’nin birincil kaynak pazarı oldu. Bu sayı, 2017’deki aynı zaman dilimiyle kıyaslandığında yüzde 40’lık bir artışa tekabül ediyor. Türkiye’ye gelen Rus ziyaretçi sayısı 2017 yılında beş kat artarak 4.72 milyona ulaştı. 2018 yılında bu rakam, yaklaşık 6 milyon oldu.
AA'nın aktardığına göre, Ruslar’ın Türkiye’de en fazla tercih ettiği il Antalya’dan sonra İstanbul oldu. Antalya 2018 yılında 618 bin 511 Rus ziyaretçi aldı. Rus turist Türkiye’de kişi başı 607 euro harcadı. Türkiye’de ortalama konaklama süresi 8,4 gece oldu.
WTTC (Dünya Turizm Seyahat Konseyi) 2018 raporuna göre, 2018'de Rusların uluslararası seyahat harcamaları 35 milyar dolara yaklaştı. 3 segmentte değerlendirilen Rus turist profiline göre varlıklı turistler sıklıkla yurt dışı seyahati yapıyor, lüks tesislerde kalıyor ve serbest para harcıyor. Gittikçe büyüyen orta-üst sınıf ise daha maliyet bilinçli tercihler yapıyor, her iki sınıfın da ortak özelliği yüksek deniz-kum-güneş tatil tercihlerinin yanı sıra kültürel ve şehir turlarının da seyahat tercihlerinde yer alması. Daha düşük gelirli kesim çoğunlukla Moskova ve St. Petersburg dışından, tatil tercihleri deniz-kum-güneş odaklı oluyor.
Rus turist profili ise yaş ortalaması 38,3 oluyor. Tatil süreleri 9-12 gün olan Ruslar, talepkar, kaliteli, yüksek değerli ürünler talepleri yüksek, farklı ve ilginç tatil arayışı yükseliyor, yabancı dil konusunda engelleri var, tatili farklı tip ürünlerle kombine etme eğilimleri fazla, geç rezervasyon yapan kesim olarak raporlara yansıdı.
2017 yılında Rus turistlerin kişi başı harcaması 880 euro oldu. Yurt dışı seyahatlerde yüzde 66 oranında paket tur tercih edilirken, yüzde 34 oran bağımsız seyahatleri tercih etti. Türkiye’de bu oran yüzde 75 oldu. 2017 yılında yurt dışı seyahatlerin yüzde 52’den fazlası 1,5-2 hafta arasında oldu. 4 yıldızlı oteller en fazla tercih edilen konaklama türü oldu. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından kapılarını dünyaya açan Rusya Federasyonu’nda turizm hareketleri ve tatil alışkanlıkları, Türkiye özellikle Antalya destinasyonu ile büyüdü ve değişkenlikler gösterdi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.