BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ekonomisi hasta!----

Rus ekonomisi hasta!

Rus ekonomisi hasta!
09 Mart 2018 - 09:04 www.finansgundem.com

Ekonomi politikalarında etkin rol oynamış, Rusya Başkanlık İdaresi'in eski başkanından Rusya ekonomisine ilişkin önemli değerlendirme

Yeltsin döneminden Putin devrinin ilk yıllarına kadar Kremlin'de "gri kardinal" olarak anılan, özellikle ekonomi politikalarına etkili olduğu bilinen Rusya Başkanlık İdaresi'in eski başkanı Aleksandr Voloşin, Rusya ekonomisinin hasta olduğunu söyledi. Voloşin'e göre, ülke ekonomisinin ihtiyacı, "işleri dengeye oturtacak bir orta sınıf".

Aleksandr Voloşin ekonominin problemlerini küçük ve orta işletmelerin cılız oluşu ve hammadde bağımlılığı olarak sıralıyor. Rusya'da KOBİ'lerin gayrı safi milli hasılaya katkısı yüzde 20 civarında. Voloşin sağlıklı ekonomilerde bu oranın yüzde 50'inin altında olmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Voloşin'e göre Rusya ekonomisinin bir diğer hastalığı çeşitlilikten yoksun olması. Bu ekonomide petrol ve doğal gazın ağırlığı son derece büyük. Öyle ki, petrol fiyatlarındaki en ufak bir dalgalanma ekonomide önemli sarsıntıları tetikleyebiliyor.

Voloşin Rusya'nın uzun vadeli ekonomik ve siyasi istikrarı sağlamak için geniş bir orta sınıf yaratmak zorunda olduğunu söylüyor.

Voloşin ayrıca iş dünyasının devletle bu kadar iç içe olmasını ve denetimlerin ağırlığını da eleştirdi.

Aleksandr Voloşin Boris Yeltsin döneminden 2003 yılına kadar Rusya Başkanlık İdaresi'nin başında bulunuyordu. Voloşin şimdilerde Moskova'da uluslar arası bir finans merkezi kurulması için çalışma yürütüyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman şah09 Mart 2018 21:03

    bence,rusya türkiye ile gerçek bir ticaret anlaşması yapması,ticaretin A'dan Z'ye herşeyi kapsaması gerektiğine inanıyor,bu sayede navlun kdv tek vergilendirme sistemiyle ülkeler milyarlarca dolar tasarrufa geçer,karşılıklı kazan kazan politikasıyla da ülke ekonomileri en az 5 gömlek büyüyebilir...bir tür ortak pazar kurabilirler....