Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Von der Leyen, G7 Liderler Zirvesi nedeniyle geldiği kendi ülkesi Almanya'da Euronews'e verdiği mülakatta, "Yaptırımların Rus ekonomisinin giderek daha fazla canını yaktığını ve parçaladığını görüyoruz. Farklı sektörlere baktığımızda ihracat kontrolleri nedeniyle yavaş ama emin adımlarla gerilemekte olduklarını görüyoruz" diye konuştu.
AB Komisyonu Başkanı, "Teknolojiler, güncellemeler, ihtiyaç duyulan hiçbir şey ve modernite için gerekli olan hiçbir mal artık Rusya'ya gitmiyor." ifadesini kullandı.
Söz konusu açıklama, Rusya'nın dış borcunu ödeyememe noktasına geldiğinin duyurulduğu bir güne denk geldi.
Gün içerisinde yapılan bir açıklama ile Ukrayna işgalinin ardından mali yaptırımlarla karşı karşıya kalıp küresel finansal sistemden dışlanan Kremlin'in 40 milyar dolarlık tahvil borcunun 100 milyon dolarlık faizini ödeyemediği bildirilmişti.
Von der Leyen ayrıca G7 ülkelerinin petrolde olası bir tavan fiyat uygulamasını araştırmayı kabul ettiklerini de söyleyerek sözlerine şu şekilde açıklık getirdi:
"Mekanizma temelde, gördüğünüz gibi Avrupa Birliği şu anda Rus petrolünden uzaklaşıyor. Ancak olmaması gereken şey; Putin'in bu petrolü alıp dünya piyasasına sürmesi, fiyatların yükselmesi ve savaş kasasını doldurmasıdır.
Bu nedenle, makul bir bedel ödemeye hazır olduğumuzu, ancak hızla yükselen bir fiyat ödemeyeceğimizi söylemek için daha geniş bir ittifaka ihtiyaç var...
Bu sadece Putin'in kasasını doldurmamak için iyi bir şey değil, aynı zamanda gelişmekte olan ülkeler için de çok önemli, çünkü hızla artan petrol fiyatları bu ülkeleri ciddi şekilde olumsuz etkiliyor."
Ukrayna'daki savaşın dünya çapında bir krize yol açabileceği uyarıları nedeniyle küresel gıda tedarikinin de G7 görüşmelerinin merkezinde yer alması bekleniyor.
Birleşmiş Milletler geçen ay yaptığı açıklamada "altyapı eksikliği ve limanlardaki abluka" nedeniyle 25 milyon ton tahılın Ukrayna'daki silolarda beklediğini bildirmişti.
Von der Leyen Ukrayna'dan tahıl çıkarılması konusunda umut veren bir tablo çizdi:
Ukrayna'dan yapılan tahıl ihracatının her ay arttığını aktaran Von der Leyen, ancak bunun ülkenin savaş öncesi ihraç ettiği seviyenin çok altında kaldığını da dile getirdi:
"Size rakam vermem gerekirse, nisanda 1,2 milyon ton, mayıs ayında 1,7 ve şimdi de (haziran) 2,5 milyon ton tahıl çıkardık.
Gördüğünüz gibi Ukrayna'nın tahıl ihraç etmesine yardımcı olma konusunda gittikçe daha iyiye gidiyoruz ama elbette bu yeterli değil çünkü Ukrayna, savaştan önce ayda yaklaşık 5 milyon ton ihraç ediyordu, işte o noktaya ulaşmamız gerekiyor."
AB ve ABD, Rusya’nın enerji gelirlerini azaltmanın yollarını arıyor
Ukrayna’nın en zengin insanından Rusya’ya dava
Rusya, 43 Kanada vatandaşının ülkeye girişini yasakladı
İki Sri Lankalı Bakan, petrol için Rusya'ya gidiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.