BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus devletinden 54 milyon dolarlık satış----

Rus devletinden 54 milyon dolarlık satış

Rus devletinden 54 milyon dolarlık satış
21 Temmuz 2023 - 09:15 www.finansgundem.com

Rusya’nın en büyük devlet matbaası 4,9 milyar rubleye (54 milyon dolar) iş adamı Izbrekht'a satıldı.

Rusya Federal Devlet Mülkiyet Yönetimi Ajansı (Rosimushestvo) tarafından Rusya’nın en büyük matbaası olarak bilinen devlete ait “Pervaya Obraztsovaya” Basımevi (Primepress) Rus iş adamı Denis Izbrekht'a 4,9 milyar ruble (54 milyon dolar) karşılığında satıldı.

Ajans tarafından gerçekleştirilen müzakerede başlangıç fiyatının 3 milyar ruble olduğu, müzayedenin tek katılımcısı ve kazananının ise Izbrekht olduğu açıklandı.

Gazetemru'nun haberine göre, ülkenin en büyük basımevi olarak nitelendirilen şirketin özelleştirilmesi kapsamındaki anlaşmanın Moskova şubesine ek olarak matbaanın ülke genelindeki 7 şubesini de içerdiği belirtilirken, bunlardan birinin tiraj açısından Rusya’nın en büyük matbaası olan Ulyanovsk Basımevi olduğunun altı çizildi.

Rusya Basımevleri Birliği verilerine göre Ulyanovks’taki matbaanın toplam yayın sayısı 8 bin 200’ü geçerken, toplam tiraj 50 milyon 300 bin seviyesinde yer alıyor.

Rusya’nın en büyük matbaaları arasında ilk 50’de şirkete bağlı Çehov Matbaası ve Vyatka Matbaası da yer alırken, basımevinin web sitesinde, 2021 yılı sonuna kadar ülkedeki her dört kitap ve broşürden birinin “Pervaya Obraztsovaya” işletmeleri tarafından basıldığı belirtiliyor.

Satış anlaşmasına göre özelleştirmeden sonraki beş yıl içinde, yeni mal sahibi varlığın profilini yeniden elinden çıkaramayacak.

Anlaşma şartlarına göre şirketin ürün, iş ve hizmetlerinin satışından elde edilecek gelirin en az yüzde 75’inin matbaacılık faaliyetlerinden sağlanması gerekirken, buna ek olarak şirketin yeni sahibi, matbaanın üretimi için 1,5 milyar ruble tutarında finansman sağlamak zorunda olacak.

Rus iş adamı, bununla birlikte matbaa ekipmanı alımı ile üretim ve depolama tesislerinin elden geçirilmesi için finansman sağlamakla yükümlü olacak.

ABD'den Rus iş adamına yaptırım

 

İngiltere, Rus iş adamının yatına el koydu

 

Rus iş adamı Rashnikov'un lüks yatı Fethiye'de

 

Rus iş adamının yatı Suudi Prens'in yatını solladı

 

Rus iş adamından eşine 10 milyon dolarlık elmas yüzük

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)