BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivRus devinden 1.5 milyar dolar yatırım ----

Rus devinden 1.5 milyar dolar yatırım

Rus devinden 1.5 milyar dolar yatırım
04 Temmuz 2012 - 11:15 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ticari araç üreticisi GAZ, Mersa Otomotiv'le birlikte Türkiye'de montaj hattı kurdu, yeni yatırım hedefini açıkladı

Rusya'nın ve dünyanın en büyük ticari araç markalarından GAZ, Türkiye distribütörü Mersa Otomotiv'le üretime başlıyor. Rus şirketle Aralık 2011'de lisans anlaşması yaptıklarını söyleyen Mersa Başkanı Adil Gören, aradan geçen sürede Sakarya Söğütlü'de montaj hattını kurduklarını, sonbahardan itibaren ilk üretimlerin banttan inmeye başlayacağını kaydetti.
Aylık kapasite 300 araç
10 bin metrekarelik alana kurulu montaj tesisi için şu ana kadar 6 milyon euroluk yatırım yaptıklarını ifa eden Gören, "20 yıldır otomotiv işinde satış ve satış sonrası tarafında yer alıyoruz. Böylece montaj yapmaya da başlamış olduk. Şu anda aylık kapasitemiz 300 araç. Yeni hatları ekledikle rakamlar artacak" dedi. Yatırımın tamamen özkaynaklarla gerçekleştirildiğini vurgulayan Gören, "Partnerimiz bize her türlü desteği sağlayacak. Yıl sonuna kadar işin çıraklığını tamamlayacağız ve ancak 300 araç üretip satarız. 2013'te ise hedefimiz 2 bin 500 adede çıkmak. 2013'ün sonunda ihracat başlayacak. Euro 5 motorlar sadece bizim hattımızdan çıkacağı için ilk zamanlar Avrupa'ya ihracatı sadece biz yapacağız. Kuzey Afrika da araç satacağımız pazarlar arasında" diye konuştu.
1.5 milyar dolar yatırım
GAZ Ticari Araçlar Rusya Satış ve Pazarlama Direktörü Oleg Markov ise Doğu Avrupa'daki en büyük ticari araç üreticisi olduklarını, Rusya pazarındaki ticari araç üretimin yüzde 65'ini kendilerinin karşıladığını söyledi. Geçen yılı 4.5 milyar dolar kârla tamamladıklarını ve her yıl satışlarını yüzde 20'nin üzerinde artırdıklarını vurgulayan Markov, "Grubumuz aktif olarak yatırım yapmaya odaklandı. Önümüzdeki yıllarda 300 milyon ile 1.5 milyar dolar arası yatırım planlıyoruz. Yatırım için Türkiye'yi seçtik" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)