Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Üniversitenin basın servisinden yapılan açıklamada MEPhI’ye bağlı Biyotıp Fizik ve Mühendislik Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini gören Artem Şabanov, Denis Gleçik ve Aleksey Nehoroşev tarafından geliştirilen cihaz kullanımının temelinde fotodinamik yöntemin bulunduğu belirtildi.
Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan MEPhI Lazer Mikro Nano ve Biyoteknolojiler Bölümü’nden Prof. Viktor Losçenov, daha önce enstitüde söz konusu yöntemin üzerinde tümör teşhisi ve tedavisi için çalışıldığını kaydederek, "Bu, fotosensitizörlerin kullanımını öngören yepyeni tedavi yöntemlerinden biridir. Fotosensitizör maddeler hastanın vücuduna enjekte edildikten sonra ışınlama etkisiyle virüsü yok eder. Bununla birlikte fotosensitizörler, hastanın bağışıklık sisteminin virüse karşı ölümcül tehlikeli tepki vermesini önlüyor. Fotodinamik yöntem yüksek etkinliğe sahip ve neredeyse hiç yan etkisi yok" ifadelerini kullandı.
Bilim insanının sözlerine göre, bugüne kadar dünyada hasta için güvenli bir şekilde yeterince şiddetli ışınlama yönteminin kullanılması imkanını sağlayan cihaz yoktu. Mevcüt cihazların 1.5 watt kapasitesinin yeterli olmadığını, kapasitesinin yaklaşık 10 kat, yani en az 12 watt’a arttırılması gerektiğini vurgulayan Losçenov, ‘Öğrencilerimiz sıkı güvenlik önlemlerine uyarak kapasitesi 12 watt olan cihazları geliştirip ürettikten sonra onlar Moskova’daki Seçenov Devlet Tıp Üniversitesi’nde tedavi için kullanılmaya başlandı’ dedi.
Profesör, yeni yöntemle tedavi edilen 40’tan fazla korona virüs hastasının şikayetçi olduğu akciğer acısının ışınlamanın hemen ardından geçtiği, koku alma yeteneğinin geri döndüğünü belirterek bu hastaların fotodinamik yöntemle tedavi edilmeyenlere kıyasla çok daha hızlı şekilde iyileştiklerine dikkat çekti.
Losçenov, ‘Enstitümüzde biyotıp fotonik bölümünde yüksek lisans eğitimini gören öğrencilere biyotıp araştırmaları ve hasta tedavisinde lazer, spektroskopik ve video floresan teknolojilerinin kullanımını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz onkolojik, otoimmün ve virüs kaynaklı hastalıklar, ateroskleroz, antibiyotiğe dirençli enfeksiyon teşhisi ve tedavisi için kullanılacak yeni yöntem ve modern tıp cihazları üzerinde çalışıyor. Ayrıca uzmanlara cihazlarımızla hastaları tedavi etme eğitimini veriyoruz’ açıklamasında bulundu.
Sözlerine göre, bugün itibariyle enstitüde geliştirilen yüzlerce modern tıp cihazı Rusya’daki tıp kurumlarında kullanılmaktadır.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.