BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus bankaları ve oligarklar hedef alındı----

Rus bankaları ve oligarklar hedef alındı

Rus bankaları ve oligarklar hedef alındı
23 Şubat 2022 - 09:42 www.finansgundem.com

ABD’den sonra İngiltere’de Rusya’ya yönelik yaptırımları hayata geçirmeye başladı

FİNANSGUNDEM.COM

İngiltere'den 5 Rus bankasına ve 3 oligarka yaptırım uygulayacağını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna sınırındaki saldırgan eylemi üzerine İngiltere hükümeti yeni yaptırımlar kararı aldı. Yaptırımların ilk dilimi olarak, Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank'ın yanı sıra milyarderler Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg'i yaptırımlar kapsamına alındı. Bu üç isim Putin'in ortakları olarak zaten ABD yaptırım listesinde yer alıyordu.

Johnson, Parlamento'ya verdiği demeçte, "Birleşik Krallık'ta sahip oldukları tüm malvarlıkları dondurulacak, ilgili kişilerin buraya seyahat etmeleri yasaklanacak ve tüm Birleşik Krallık kişi ve kuruluşlarının onlarla herhangi bir ilişkisi olmasını yasaklayacağız" dedi.

Rusya'nın Donbas'taki iki bölgenin bağımsızlığını tanımasına ilişkin Avrupa Birliği, Almanya ve İngiltere'nin yaptırım kararlarının ardından ABD de yaptırımları açıkladı. Batılı ülkeler Rus bankalarını ve Putin'e yakın kişileri hedef aldı. Son olarak Avustralya, Japonya ve Kanada'dan da yaptırım açıklamaları geldi.

Biden'ın konuşmasından sonra ABD Hazine Bakanlığı yaptırımlara ilişkin detayları açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresindeki 5 kişinin de yaptırım listesine alındığı belirtilen açıklamada, bu isimler arasında Federal Güvenlik Servisi Direktörü ve Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi Denis Aleksandrovich Bortnikov ile oğlu Aleksandr Vasilievich Bortnikov, PSB Üst Yöneticisi Petr Mikhailovich Fradkov ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Yardımcısı Sergei Vladilenovich Kiriyenko ile oğlu Sergei Vladilenovich Kiriyenko'nun yer aldığı kaydedildi.

DİĞER ÜLKELERİN YAPTIRIMLARI

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Donetsk ve Luhansk'tan resmi yetkililere vize tahsisini askıya alınacağını ve bu kişilerin mal varlıklarının dondurulacağını ve bu bölgelere ticaretin askıya alınacağını açıkladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Donetsk ve Luhansk bölgeleriyle ticari işlemlerin gerçekleştirilmeyeceğini söyledi. Kanada ayrıca müttefikleriyle paralel olarak Rusya'nın dış borçlarını yaptırım listesine aldı. İki devlet bankası da yaptırım listesine girerken Kanada hükümeti Litvanya'ya 460 asker daha göndereceklerini söyledi.

Avustralya da Rus bankalarını hedef aldı.

İngiltere'den 4 Rus bankasına yaptırım

 

Oligarkların serveti eriyor

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

 

Japonya, Rusya'ya ekonomik yaptırım kararı aldı

 

ABD'den 2 Rus bankasına Ukrayna yaptırımı

 

Biden: İki büyük Rus finans şirketine yaptırım kararı aldık

 

AB, Rusya'ya yönelik yaptırımları açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)