BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRK kararıyla ilgili iki önemli süreç----

RK kararıyla ilgili iki önemli süreç

RK kararıyla ilgili iki önemli süreç
08 Mart 2011 - 12:17 www.finansgundem.com

Bugün saat 15.00’de açıklanacak Rekabat Kurulu kararı neyi ifade ediyor? Bankaları nasıl etkileyecek?

Bankaların yaklaşık 10 yıl önce yaptıkları bazı işlemeleri incelemeye alan Rekabet Kurulu, 8 bankanın 6’sına ceza kesebilir. Yapı Kredi ve Halkbank’ın büyük bir olasılıkla ceza alması bekleniyor. Çünkü bu iki bankanın bankacılık işlemleri Pamukbank ve Koçbank ile ilgili söz konusu bankalar birleşme nedeniyle bu iki bankanı içerisinde yer alıyor. Bu bankalar fili olarak olmadığı için soruşturma zaman aşımına uğruyor.
Son günlerde bankacılık sektörü ve borsanın gündemini oluşturan bu konu büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bazı banka yöneticileri bu karara tepki gösterirken, bazıları haklı buluyor. Bugün yapılacak açıklama ise yakından takip ediliyor. Peki Rekabet Kurulu’nun kararı ne anlama geliyor?
Rekabet Kurulu’nun bankalara belir bir miktarda ceza vermesi bekleniyor. Ancak bu rakam konuşulduğu gibi yüksek olmayacak!
Bankalar ceza alsa bile bundan sonra iki farklı süreç gelişecek.
Birincisi; bankalar bu cezayı idari mahkemeye taşıyarak hukuki bir süreç başlatabilir.
İkincisi ise bankalar bu cezayı kabullense bile haksız rekabetin uygulandığı tarih itibarıyla verilecek ceza Topra Yasası kapsamında değerlendirilecek ve cezanın büyük bir kısmı affa uğrayacak.
FİNANSGUNDEM.COM

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)